Blog indlæg

Hvad bør man overveje, før man tager et studielån?

Mange studerende lever med et stramt budget i en årrække, indtil de er færdige på studiet. Selvom det er muligt at få SU, så er den ikke høj nok til, at man som studerende kan leve af den alene. De fleste må enten have et studiejob ved siden af eller noget opsparing at tære på. Nogle er også heldige, at have forældre, som støtter dem økonomisk under uddannelsen. Derudover er det muligt at tage studielån, men det skal – i modsætning til SU – tilbagebetales den dag, man er færdig med at studere. Hvis man som studerende har brug for at låne penge under sin uddannelse til computer, bøger eller en ny vinterfrakke, så kan man overveje nogle af de alternativer som findes til studielån og banklån. I stedet for at opbygge en større gæld med studielån og banklån, kan man i stedet vælge et mindre lån, som kan afdrages over nogle år. Denne type lån kaldes for kviklån eller sms lån, og mulighederne for at låne vil blive beskrevet nedenfor.

Kan studerende over 18 år låne penge?

Kan man låne penge som studerende? Ja, det kan man godt, og studielån er ikke den eneste type lån, man kan optage som studerende. Du tror måske, at det er svært at blive godkendt til et lån, fordi du har få penge som studerende. Men faktisk er der mange låneudbydere online, som låner penge ud til studerende i form af kviklån og sms lån. Der er nogle få krav så som, at man skal være over 18 år og ikke må stå i RKI. Hvis du gerne vil finde ud af, hvilke muligheder der er for at låne penge, så kan du søge på: lån penge 18 år studerende. Du kan sammenligne de forskellige lån og se, hvor mange penge du kan låne, hvad renter og ÅOP lyder på, og du kan i mange tilfælde selv vælge, hvor lang afdragsperioden skal være. En god tommelfingerregel er at lave et budget, så man har overblik over sine indtægter og udgifter, og aldrig låne mere end man har behov for. Man kan sidde i ro og mag foran computeren og indhente de bedste tilbud på lån, og lånet er først bindende, når man har underskrevet låneaftalen.

Kviklån til studerende

Hvis du fx står og mangler en ny computer eller skal købe bøger til et ny semester, så er det måske ikke nødvendigt at tage studielån. Du kan i stedet vælge et mindre kviklån på 2.000 – 5.000 kroner, som du kan ansøge om online. Der findes mange låneudbydere online, som tilbyder kviklån, hvis du fx søger på: kviklån studerende. Du kan også sammenligne priser på kviklån på forskellige online-portaler og indhente de billigste tilbud. Fordelen ved kviklån er, at ansøgingsprocessen går meget hurtigere end hvis du skal ansøge om studielån eller banklån. Du udfylder blot et ansøgnigsskema online og verificerer dig med NemId. Du får som regel svar inden for et par minutter eller timer. Når lånet er godkendt udbetales det samme dag eller dagen efter. Dermed får du meget hurtigt penge ind på din bankkonto, som du kan bruge til ny computer, studiebøger eller tøj.

Kviklån til studerende

Har du som studerende ikke nogen opsparing med hjemmefra, og har du eksempelvis brug for at købe møbler til studieboligen eller kollegieværelset, eller har du brug for en ny computer, så kan du søge om et billig lån til studerende. På nettet finder du mange låneudbydere, som tilbyder billige lån, der kan afdrages over en periode på 1-5 år. Du bør altid lave et budget for, hvor meget du har råd til at låne, og hvad du kan afdrage, før du ansøger om et lån. I modsætning til banken skal du ikke forklare, hvad pengene skal bruges til. Du udfylder blot låneansøgningen, og så får du et hurtigt svar. Når lånet er godkendt overføres pengene i løbet af en dag eller to, så du behøver ikke at vente længe, før du kan bestille dine møbler, ny computer, eller hvad du nu har brug for i forbindelse med studiestart.

Hurtig lån til studerende

Er det sidst på måneden og har du brugt lidt for mange penge til pizza eller fest, og står du konkret og mangler penge til mad? Så kan du i en hurtig vending ansøge om et hurtig lån til studerende. Det kan fx være et sms lån på 500 kroner, som du kan blive godkendt til og få udbetalt lynhurtigt. Denne type lån skal ofte tilbagebetales inden for 30 dage, men hvis din su og evt. Indtægter fra studiejob går ind til den første i måneden, så har du jo penge til at betale de 500 kroner tilbage. Det kan derfor være en nem og hurtig løsning at vælge et hurtiglån. Nogle hurtig lån fås også uden renter, den første gang man låner. Det betyder, at du kan låne fx 500 eller 1000 kroner og betale samme beløb tilbage senest 14 eller 30 dage efter. Dermed slipper du for at betale renter. Overskrider du tidsfristen, så løber der til gengæld høje renter på, men hvis du er helt sikker på, at du kan betale tilbage inden for tidsfristen, så er det en billig måde at låne et mindre kontantbeløb på.

Sammenlign og find de billigste lån

Nu har vi givet dig en introduktion til kviklån, sms lån og hurtig lån som alternativ til studielån og banklån. Generelt kan man sige, at ansøgningsprocessen med at optage studielån og banklån er mere langsommelig, end hvis du ansøger om et kviklån eller sms lån. Ofte skal du også i banken fortælle din bankrådgiver præcis, hvad pengene skal bruges til, ligesom kreditvurderingen er mere skrap. Det går langt hurtigere at blive godkendt til et kviklån eller sms lån, hvis du står akut og skal bruge penge eller ikke har tid til at vente på pengene i flere uger. Et studielån bliver udbetalt hver den første i måneden, men det kan du jo ikke rigtig bruge til noget, hvis din computer brænder sammen midt på måneden. I sådan et tilfælde kan det være en fordel hurtigt at kunne optage et kviklån. Der er altid gode muligheder for at sammenligne kviklån og sms lån online, og dermed finde frem til de billigste lån. Du kan til enhver tid indhente flere tilbud hos forskellige låneudbydere og finde det lån, som passer bedst til dit behov som studerende.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner