Blog indlæg

Hvem kan optage privatlån?

Et privatlån – også oftere kendt som de populære forbrugslån – er et lån, hvor du som låntager ikke stiller sikkerhed for det bevilligede beløb.

Med et privatlån online får du som låntager også mulighed for at anvende pengene frit som det passer dig. Måske står du og mangler ny bil, ønsker at tage ud at rejse eller det kan være at du bare står og mangler lidt ekstra på kontoen. Mulighederne er mange med de populære private lån.

Mange forskellige lånestørrelser

I dag er lånemarkedet på nettet større end nogensinde. Det betyder også at det er blevet langt nemmere at finde et lån i den størrelse som du står og har brug for. Faktisk vil du opleve at flere og flere udbydere tilbyder dig at låne så lidt som 1.000 kr. og helt op til over en halv million kroner.

Fælles for alle disse private lån og forbrugslån er dog, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Det betyder også, at du med de bedste privatlån løber end langt mindre risiko ved at optage lånet.

Når det er sagt, er det dog stadigvæk absolut essentielt at du gør dig nogle tanker omkring, hvad lånet skal bruges til. Dette er især relevant hvis der er tale om et større lånebeløb. Det kan nemlig få store konsekvenser for dig, hvis du optager et lån som du ikke har råd til at betale tilbage.

Fleksibel tilbagebetalingstid

En anden klar fordel ved de mange privatlån på nettet er, at størstedelen af lånevirksomhederne er i stand til at give dig muligheden for at skræddersy din låneaftale således at den passer til din økonomi. Det betyder også, at du har gode muligheder for at finde et privatlån med en løbetid der giver dig mulighed for at afdrage og tilbagebetale lånet i et tempo, der er komfortabelt for dig.

Langt de fleste billigste privatlån har som regel en løbetid på 1 til 15 år. Selvom at dit bevilligede lån måske har en løbetid på eksempelvis 9 år, er det som regel næsten altid muligt at foretage ekstra indbetalinger og indfri lånet før tid hvis du skulle få mulighed for det. Dette kan du til enhver tid gøre kvit og frit uden at der bliver pålagt ekstra omkostninger på lånet.

Løbetiden på tværs af de forskellige udbydere kan variere. Det er derfor en god idé at tage dig tid til at sammenligne de enkelte virksomheders tilbud. Vær også opmærksom på, at jo større lån der er tale om, jo længere en tilbagebetalingsperiode kan du som regel få tilbudt.

Næsten alle kan få privatlån på nettet

I dag har langt de fleste mulighed for at optage et privatlån eller et forbrugslån på nettet uden at skulle stille sikkerhed.

Vigtigst af alt er at du ikke er registreret som dårlig betaler i hverken RKI eller i Debitorregistret. Det skyldes at låneudbyderen løber en for stor en risiko ved at låne penge til personer der er registrerede som dårlige betalere, og det er derfor ikke muligt at optage et privatlån trods rki i dag.

Udover at du skal have en sund og fornuftig økonomi og ikke må være registreret i RKI, er der som regel også en andre række basale krav som du skal overholde. Disse kan og vil variere fra den ene lånevirksomhed til den anden, men overordnet set skal du som minimum altid være fyldt 18 år, have en fast adresse i Danmark, have et dansk telefonnummer og en gyldig e-mail adresse og et NemID, som bruges til at underskrive låneansøgningen.

Ansøg om et privatlån med NemID

I dag har det aldrig været nemmere at søge om et lån på nettet. Faktisk kan du på kun få minutter udfylde en komplet låneansøgning, og i langt de fleste tilfælde får du svar på din ansøgning med det samme. Vær dog opmærksom på, at visse låneudbydere ikke behandler låneansøgninger i hverken weekender eller på helligdage.

Når du ønsker at optage et privatlån på nettet, skal udbyderen foretage en kreditvurdering af dig. Dette er for at sikre, at du er i stand til at overholde en eventuel betalingsaftale. Af samme grund vil du også blive bedt om at underskrive ansøgningsformularen med dit NemID, som giver låneudbyderen mulighed for at kigge på din betalingshistorik.

Dette tager ikke mere end et par få minutter og du vil derfor få svar på din ansøgning næsten øjeblikkeligt. Normalt vil du modtage en e-mail få minutter efter at ansøgningen er indsendt. Hvis din ansøgning er godkendt, skal du trykke dig videre og underskrive den endelige kontrakt med dit NemID igen. Husk på, at låneaftalen aldrig er gyldig før at den endelige kontrakt er underskrevet af begge parter.

Lynhurtig udbetaling af privatlån

Står du og mangler penge på kontoen nu og her, kan du glæde dig over, at der ikke er nogle lange behandlingstider når det gælder online privatlån. I dag er der ualmindelig stor konkurrence blandt lånevirksomhederne på nettet, hvilket betyder, at de hver især stræber efter at kunne udbetale dine penge så hurtigt som muligt.

Faktisk er det slet ikke ualmindeligt at pengene tikker ind på din konto samme dag, som du indsendte låneansøgningen. Vær dog blot opmærksom på, at visse udbydere ikke udbetaler penge i weekender og/eller på helligdage.

Hvad kan et privatlån bruges til?

Har du tidligere prøvet at optage et ganske almindeligt banklån? I så fald er du sikkert klar over, at det ikke er unormalt at de stiller krav til hvordan pengene skal bruges. Dette er især gældende ved større lån hvor banken kræver, at du har udarbejdet en klar plan over hvordan det bevilligede lån skal anvendes.

Når du optager forbrugslån- eller privatlån på nettet i dag, styrer du heldigvis helt selv hvordan pengene skal bruges. Uanset om du står med en uventet regning der akut skal betales nu og her eller om du blot ønsker at tage familien med ud at rejse, er det helt op til dig, hvordan pengene skal anvendes.

Når du indsender din låneansøgning er det nemlig yderst sjældent, at du skal angive hvorfor at du ønsker at optage lånet. Normalt skal du blot angive om lånet er til alment forbrug eller om det skal bruges til finansiering af køb af bil eller bolig.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner