Blog indlæg

Hvad er et forbrugslån?

Der er ingen tvivl om, at forbrugslån er blandt de mest populære låntyper i Danmark i dag – og det er der god grund til. Forbrugslån – nogle gange også kaldt forbrugerlån – er et lån der kan bevilliges til låntagere uden at de behøver at stille sikkerhed i form af deres personlige ejendele.

Der findes i dag flere udbydere end nogensinde, der tilbyder denne populære låntype online. Lær hvordan du finder de billigste forbrugslån 2020 og få pengene ind på kontoen allerede i morgen.


Kæmpestort marked for forbrugslån online

Hvor det tidligere var forholdsvist dyrt at låne penge på nettet, er der i dag så stor en konkurrence blandt udbyderne at de nærmest kæmper om at lokke nye kunder til. Med den enorme efterspørgsel, betyder det også at priserne er skruet helt i bund. Derfor er det nødvendigvis ikke længere markant dyrere at låne online fremfor at låne i din egen fysiske bank.

Naturligvis er det bedste forbrugslån altid det billigste forbrugslån. Hvor billigt et lån du kan bevilliges afhænger ikke kun af udbyderens tilbud, men også af din overordnede økonomiske situation. Generelt kan du gå ud fra, at jo bedre kreditvurdering du har, jo bedre chance har du for at få det billigste lån.


Find det bedste forbrugslån med en god kreditvurdering

Du kan sikkert allerede selv svare på, om du kan betragtes som indehaver af en god kreditvurdering. Personer med gode kreditvurderinger har en fast, stabil indtægt og en overordnet ganske almindelig sund og fornuftig økonomi. Det kan hos nogle låneudbydere desuden være en fordel hvis du ejer egen bolig og/eller bil.

Vigtigst af alt, spiller din betalingsevne en stor rolle. Har du været god til at overholde tidligere betalings- og låneaftaler og betaler du dine regninger til tiden, står der ikke noget i vejen for at du kan optage et forbrugslån. Er du derimod registreret som dårlig betaler i RKI, er det ikke muligt at optage et forbrugslån på nettet i Danmark.


Hvad er forbrugslån og hvad kan de bruges til?

Et forbrugslån giver dig total frihed. Langt de fleste online låneudbydere i Danmark lader dig låne så lidt som 1.000 kr. Nogle udbydere fokusere endda på ekstra store forbrugslån på over en halv million kroner. Fælles for disse forbrugslån er dog, at du ikke skal stille sikkerhed eller dokumentation for lånet.
Det er ganske almindelig praksis at de fysiske banker i dag beder dig om at stille enten din bolig eller anden værdigenstand i pant når du optager et lån. Det betyder, at banken kan gøre krav på dine ejendele i tilfælde af, at du ikke overholder din betalingsaftale. Du løber derved en større risiko ved at låne med sikkerhed.

Af denne grund kan et online forbrugslån på nettet derfor også være en smule dyrere sammenlignet med et almindeligt banklån – men som nævnt tidligere, er der kommet så stor konkurrence blandt de forskellige udbydere at det ikke længere er svært at finde en god og billig rente på forbrugslån og derved få en god aftale i hus.


Total frihed med et forbrugslån online

Hvis du vælger at låne et større beløb gennem din fysiske bank, vil du med sandsynlighed opleve, at de kræver at du dokumentere, hvordan du ønsker at bruge de bevilligede penge. Det betyder, at du på forhånd skal udarbejde en plan der dokumenterer for, hvordan lånet skal anvendes. Og hvis banken ikke mener at dit ønske om et lån er tilstrækkelig, kan de frit afvise din ansøgning.

Når du låner penge på nettet, vil du næsten aldrig komme ud for, at låneudbyderen kræver at du dokumenterer for, hvordan pengene skal bruges. Det eneste de er interesserede i, er at sikre, at du er i stand til at betale pengene tilbage til tiden. Det betyder at når pengene først er gået ind på din konto, er det altså helt op til dig, hvordan de skal anvendes – hvilket giver dig en langt større frihed.


Hurtige forbrugslån på nettet


For mange låntagere er det vigtigt, at pengene udbetales forholdsvist hurtigt – især hvis de vælger at låne på nettet. Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at der ofte kan gå flere dage før at pengene tikker ind på kontoen hvis man låner gennem egen bank.

Her skal man tit og ofte også bøvle med en masse dokumentation i form af papirarbejde. Alt dette slipper du for når du vælger at optage et online forbrugslån, hvor hele processen kan gennemføres via nettet.

Bedst af alt, kan du glæde dig over en lynhurtig udbetaling. Lånevirksomhederne er godt klar over, at du som låntager ønsker at modtage pengene så hurtigt som muligt – og derfor er det ikke længere unormalt at pengene tikker ind på din konto allerede samme dag eller senest dagen efter. Hvis en hurtig udbetaling derfor er en topprioritet, er der ingen tvivl om, at et online forbrugslån er den bedste løsning for dig.


Sammenlign de bedste forbrugslån

Hvor der før i tiden kun var ganske få låneudbydere på nettet der tilbød forbrugslån, dukker der hele tiden nye udbydere op med gode og attraktive lånetilbud. Det enorme marked for online lån betyder selvfølgelig at du har flere muligheder at vælge mellem, men det betyder også, at det hurtigt kan blive lettere uoverskueligt at finde den bedste låneløsning.

Derfor kan det under alle omstændigheder godt betale sig at drage fordel af en af de mange gratis sammenligningværktøjer på nettet. Ved at anvende en såkaldt låneberegner til at finde dit næste forbrugslån sparer du ikke kun en masse tid, men får også et komplet overblik over alle relevante lånetilbud.

Ansøg om forbrugslån på kun få minutter

Lyder et forbrugslån fra nettet som en god løsning for dig? I så fald kan du glæde dig over, at det ikke tager mere end et par få minutter at indsende din låneansøgning uanset hvilken låneudbyder du vælger.

Når du ansøger om et lån på nettet, skal du nemlig kun udfylde en kort ansøgningsformular med et par basale oplysninger omkring dig selv og din økonomi. Herefter indsender du den til din låneudbyder via dit NemID, som giver virksomheden mulighed for at foretage en øjeblikkelig kreditvurdering af dig.

Når din låneudbyder har godkendt din ansøgning inden for et par få minutter, går de i øjeblikkeligt i gang med at foretage udbetalingen af dit lån. Det betyder, at du næsten altid vil modtage pengene senest dagen efter!

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner