Lån penge trods RKI

kr.
måneder

Långiver
Behandlingstid
Min beløb
Max beløb
Min alder
Maksimal sigt
Ansøg
pantsat
Behandlingstid:
10 min
Min beløb:
1000 kr.
Max beløb:
100000 kr.
Min alder:
18
Maksimal sigt:
60 måneder

Låneeksempel: Samlet kreditbeløb: 10.000 kr.Løbetid: 0 måneder kr. Variabel debitorrente: 1 % ÅOP: 0 % Månedlig ydelse: 500 kr. Samlede kredit omk.: 10000 kr. Samlet tilbagebetalt beløb: 10000 kr. Få udbetalt op til 100.000 kr med hurtig udbetaling. Du skal blot stille en genstand (fx et ur, en taske eller en cykel) som sikkerhed for lånet

Vent venligst…
Kan jeg låne penge selvom jeg er havnet i RKI? Det korte svar til dette spørgsmål er, ja det kan du godt. Hvis man er registreret i RKI, er det altså muligt at optage lån. Det er vigtigt at være 100% sikker på, at ens økonomi kan bære at betale pengene tilbage. Hvis ikke man føler, man er i stand til at betale pengene tilbage i nærmeste fremtid. Så anbefales det, at man ansøger om et lån trods RKI. Når man er registreret i RKI, skal man være særligt påpasselig med at optage lån. Det kan være svært at betale pengene tilbage. Når at man er registreret som dårlig betaler, er jo i manges øjne et bevis på, at man ikke er god til at overholde betalingsaftaler. Det kan måske ligeledes være svært at overholde en låneaftale. Og det kan hurtigt ende med at blive rigtigt dyrt. Hvis man ikke kan tilbagebetale sit lån inden for den aftalte tidsramme. Lad os undersøge hvad RKI er, gode råd til at undgå at havne i RKI og, hvordan kan man komme ud af RKI

Hvad er RKI?

RKI står for Riebers Kredit Information, og er et kartotek der bruges af firmaer, som har tilkøbt sig adgang, til at se om du skulle være registreret som en dårlig betaler. Dette gør de forskellige firmaer oftest brug af, når det handler om at du skal stifte ny gæld, eller have en eller anden form for kredit hos dem. Det kan være et telefonselskab, hvor du skal til at tegne et nyt abonnement hos, som gerne vil sikre sig at du ikke er registreret i RKI. Man kan kalde RKI for virksomhedens baggrunds tjek, det er dette register virksomheden benytter sig af for at undgå dårlige betalere. RKI er simpelthen det sted hvor man havner, hvis man ikke har betalt nogle af sine regninger, dette gælder både regninger til det offentlige og som tidligere nævnt private virksomheder. I dag er der mere end 174.000 danskere der står registeret i RKI, de skylder til sammen over 11 milliarder danske kroner. Nedenfor er der en kort liste over de ting man skal være opmærksom over, når det drejer sig om RKI:

Alder:

Man skal være fyldt 18 år før man kan blive registreret i RKI

3 Rykkere:

Hvis man for eksempel skylder penge til en privat virksomhed, så skal virksomheden havde sendt dig 3 rykkerbreve. Det sidste rykkerbrev skal indeholde et afsnit hvori der står at hvis ikke du betaler, så vil sagen gå videre til inkasso og RKI.

Erkend dit skyldforhold:

Man kan imødegå disse 3 rykkere, ved at erkende sit skyldforhold. Derved kan firmaet du skylder penge, registrere dig med det samme.

Det gældende beløb skal bestå af mere end 1000 kr.

Beløbet man skal skylde til firmaet skal være over 1000 kr. Før du kan blive registreret i det åbne register som andre virksomheder har adgang til. Skylder man mellem 200 – 999 kr. Så kan man blive registreret i det lukkede register, hvormed det kun er egen selv og virksomheden der kan se denne registrering.

Beløbsgrænse til offentlig gæld:

Er det en offentlig myndighed man skylder penge, er der dog lidt andre beløbsgrænser og regler for registrering. Her skal det skyldige beløb være over 7500kr og der skal gå 4 uger fra advarslen om registrering, til at registrering rent faktisk træder i kraft. Hvis man havner i sådan en situation at man opfylder disse krav, så er det muligt for firmaet man skylder penge til, at få dig registreret i RKI. Vil dette blive tilfældet så vil man modtage et brev fra Experian som er virksomheden der driver RKI i Danmark. I brevet vil du blive oplyst over hvorfor du er havnet i RKI registret og hvad du kan gøre for at komme ud af det igen.

Begrænsede muligheder – men SMS lån og små kviklån kan være en mulighed

Har du virkelig brug for et lån, og er du også sikker på, at du kan betale pengene tilbage. Ja så er der stadig muligheder. Et lån i banken er som regel udelukket hvis du er registreret i Ribers, men det betyder ikke at de ikke er villige til at hjælpe dig på rette vej igen. Så er du havnet i en finansiel knibe, kan du altid spørge din rådgiver om hjælp. Der findes SMS lån og små kviklån som kan bevilliges, selvom man har en RKI registrering og er registreret i debitor registret. Senere i artiklen giver vi nogle eksempler på firmaer, der kan være behjælpelige. Men du skal sikre dig, at du kan betale pengene tilbage, ellers er det på ingen måde en god ide.

Hvilke muligheder giver de forskellige lån?

 • Kviklån: Et kviklån er trods RKI er hurtigt lån, som du fleksibelt kan afdrage på. De er yderst populære på det danske marked, og det er ikke svært at sende en låneansøgning til en udbyder. Vær dog opmærksom på at renterne ofte er høje og koster en del penge.
 • Hurtige lån: Står du og mangler pengene nu, men står registreret i RKI. Så kan hurtige lån trods RKI eventuelt være en mulighed. Her er du sikker på at du har pengene på din konto inden for et par timer, eller senest dagen efter. Denne form for lån, kan altså være en løsning hvis du står og mangler et lån nu og her.
 • SMS lån: Disse typer lån er blevet yderst populære blandt danskere, og det er ikke uden grund at SMS lån er nemt at ty til. Med et SMS lån sender du blot din ansøgning ind via din mobiltelefon, og derefter går pengene direkte ind. Et SMS lån trods RKI er altså en god løsning for dem, som har brug for et mindre lånebeløb. Omkostningerne kan være meget høje.

Hvordan kan jeg undgå RKI?

Forneden vil vi gennemgå 3 gode råd til at undgå at havne i RKI:
 • Skab et overblik: Sørg for at du har et godt overblik over din økonomi, dette kan du gøre ved at holde godt øje med dine indtægter og udgifter.
 • Læg Budget: Når du nu har fået et bedre overblik over din økonomi, så burde du også have et budget over dit nuværende og fremtidige forbrug. Undgå at indstifte gæld medmindre der er plads til det i dit budget.
 • Betalingsservice: Sørg for at alle dine faste udgifter er tilmeldt betalingsservice, på den måde kan du få mere overskud til at fokusere på de første 2 punkter.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Her er 3 simple måder du kan komme ud RKI på
 1. Betal hvad du skylder: Man kan betale det beløb som man skylder væk. Ret simpelt, og så alligevel ikke, for der er jo en grund til at du er blevet registreret, og det var fordi du ikke kunne betale din regning. Beløbet kan også være ret stort, så det ikke bare sådan lige er til at betale på en gang, se her under punkt 3, hvordan du så skal gøre.
 1. Vent 5 år: En anden mulighed for at komme ud af RKI på, er at vente 5 år. Da registreringen i RKI må all højst vare 5 år. Det skal dog pointeres at når de 5 år er gået, og man så ikke længere er registreret, så er det kun registreringen der bliver slettet. Beløbet du kommer ikke til at forsvinde. Fordelen ved at vente de 5 år til registreringen udløber, er at den kreditor (firmaet du skylder penge til) ikke kan registrere dig igen for det samme forhold 2 gange.
 2. Aftale med din kreditor: Den sidste måde du kan komme ud af RKI på, er at lave en aftale med din kreditor. Dette kan være besværligt at få gennemført, da firmaet jo tidligere har forsøgt at få dig til at betale, og sikkert også til at indgå en frivillig afdragsordning. Men er firmaet indstillet på at give det et forsøg mere, så kan det jo også være til deres fordel, for så er der da chance for at de får deres penge igen.

Hvilke banker og udbydere accepterer RKI registrerede?

 • En almindelig bank vil som hovedregel ikke kunne give dig lånet, når du er RKI registreret
 • Banken skal ligesom alle udbydere af lån lave en kreditvurdering af dig
 • Der findes dog nogle andre alternativer end bankerne. Selvom det ikke er de høje summer du kan regne med, når de skal låne penge ud til dig

Lån penge trods RKI – du kan låne penge trods RKI

Her er nogle eksempler på lån trods RKI. Det er ikke nødvendigvis nemt, måske er det heller ikke klogt, men det er af og til muligt.
 • https://pantsat.dk – hvis du har en genstand med en værdi på 2000 kr. eller mere kan du indlevere genstanden og få udbetalt op til 85% af værdien. Ønsker du senere genstanden tilbage kan du købe den tilbage igen, indenfor en fastsat periode. Der foretages ikke kreditvurdering, hvorfor det ikke er en hindring at stå i RKI eller Debitor Registret.
 • https://www.vexa.dk – hvis du har fast ejendom, giver Vexa mulighed for lån uanset evt. registrering som dårlig betaler. Vexa lægger dog vægt på at situationen er vendt, og du nu har mulighed for at betale. Det skal altså være forsvarligt.
 • Andre låneudbydere. Der findes låneudbydere, der såfremt du finder en kautionist, og hvis din økonomi er blevet god igen, accepterer at lave et lån.
Lån penge trods RKI – Der findes mange måder at få en finansiering selvom du er havnet i RKI
Lån penge trods RKI – Der findes mange måder at få en finansiering selvom du er havnet i RKI

Konsekvenser

Det er selvfølgelig ikke optimalt at stå registreret i RKI eller Debitor Registret, da der er mange friheder der bliver taget fra dig når du gerne vil låne penge. Når det så er sagt, er rigtig mange danskere i dag registreret i Ribers – og de kan stadig få en ganske almindelig tilværelse til at fungere.

For nogle kan det være en hjælp til at låne penge

Nogle danskere siger endda, at det har hjulpet dem at være RKI registreret – da det har forhindret dem i at gå ud og optage yderligere lån og dermed har det altså også betydet at der ikke har ophobet sig yderligere gæld, som de så alligevel ikke kunne betale af på lånet.

Et værktøj for virksomhederne

Ribers eksisterer naturligvis for at sikre, at virksomhederne har så gode chancer for at få sine penge igen som muligt. Men begrænsningerne eksisterer også for at hjælpe RKI eller Debitor registrerede kunder på vej mod et liv uden gæld. Det kan dog stadig være muligt, da udbydere tilbyder  “lån trods RKI”. Når det så er sagt, er der en del begrænsninger hos alle låneudbydere, når man er  registreret i RKI. F.eks. kan det ud over nye lån også være svært at købe produkter på afbetaling og abonnementer.

Hvad siger loven når jeg er registreret i Ribers Kredit Information – RKI?

Du vil muligvis også kunne opleve at det kan være svært at skifte bank – og det er til trods for at grundet lovgivningen, skal alle banker kunne tilbyde dig en lønkonto. Som også går under betegnelsen en bank konto. Der er altså en del begrænsninger med at optage almindelige lån, når du er RKI og eller debitor registreret.

Fordelene ved at være registreret i RKI

Det er i sagens natur ikke sjovt at blive holdt på pinebænken pga. ens skrantende økonomi ved for store låneoptag. Men omvendt hjælper disse begrænsninger dig også videre mod et gældfrit liv, fordi du netop vil finde det meget svært at optage forbrugslån og låne penge, alt efter hvad man opfatter som “normale lån”.  Du vil derfor også få muligheden for et liv i frihed uden gæld når de økonomiske spekulationer forsvinder. Med mindre du vil optage RKI lån.

Grundig kreditvurdering hos de danske udbydere

Gode råd som du kan skrive ned vedrørende RKI
Gode råd som du kan skrive ned vedrørende RKI
Det kan også være svært at låne penge hos de danske låneudbydere. Og selvom de reklamerer med at du kan optage kviklån trods RKI, da det kræver en individuel kreditvurdering, hvor du altså ikke står så godt pga. din  registrering i RKI. Her skal du være forberedt på, at banken samt majoriteten af låneudbydere, vil afvise dine låneansøgninger. Dog er det muligt at låne trods RKI. Men mange af disse låneudbydere forlanger en kautionist eller medansøger som kan betale pengene tilbage, hvis ansøgerens økonomiske situation ikke bedres, og derfor ikke kan betale det fulde kreditbeløb eller større afdrag  tilbage af sin gæld.

Er jeg registreret i RKI?

Er du registreret i Ribers, er der stor sandsynlighed for at du allerede ved det. En registrering i RKI sker nemlig ikke bare fra den ene dag til den anden. Og du vil under alle omstændigheder modtage flere breve omkring dine forbrugslån, hvis du da ikke har ignoreret disse. Du kan altid logge ind på http://www.dininfo.dk/ med NemID og få svaret.

Hvad stiller jeg op med min gældspost?

Er du derimod sikker på, at du har en gældspost som du ikke har afdraget og betalt af på. Så er der stor sandsynlighed for, at du allerede er registreret. Det er desuden et krav at virksomheden skal sende dig mindst tre rykkere, før at du bliver registreret i RKI. Vær dog opmærksom på, at hvis der er tale om et mindre gældsbeløb, er det muligt at du ikke er registreret endnu.

Hvad er gældssanering?

Har du ikke mulighed for at betale dine gældsposter ud i form af de forskellige typer lån. Så er der en allersidste mulighed for at komme ud af Ribers.

Fakta om gældssanering:

 • Dette kan opnås ved at ansøge om en såkaldt gældssanering. Men for at gøre dette, kræves det først og fremmest at du er i stand til at dokumentere for, at du ikke er i stand til at betale din gæld af.
 • En domstol så vurdere din sag, og ender det med at du vurderes egnet til at blive gældssaneret, bliver dine gældsposter enten slettede eller nedsat til et beløb som du er i stand til at afdrage på. Vær dog opmærksom på, at dette kan være en langsommelig proces, og ikke alle der ansøger om gældssanering får bevilliget det.

Hvor kan jeg søge hjælp hvis jeg ønsker at afprøve min sag?

Der er mange firmaer som tilbyder at hjælpe med ansøgningen til gældssanering. Bla hos www.dingaeld.dk eller www.gaeldshuset.dk hvor du kan få en gratis samtale om din gæld.

Der er hjælp at hente

Hos firmaer som www.dingaeld.dk, er det personer som kender til juraen inden for gældssanering og alle rettigheder. De sidder klar til at hjælpe dig med at forsøge  komme ud af Debitor Registret og finde frem til løsninger, når du står registreret som dårlig betaler. Uanset om det gælder kviklån trods RKI, SMS lån eller et af alle lån som findes på nettet. De kan også hjælpe dig med en grundig kreditvurdering, sådan at du ved hvordan du står med din økonomiske situation når du står registreret i RKI.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

En registrering i RKI forhindrer dig måske i at udleve mange af dine drømme og ønsker
En registrering i RKI forhindrer dig måske i at udleve mange af dine drømme og ønsker
En registrering i ribers forhindrer dig måske i at udleve mange af dine drømme og ønsker. Derfor er den nemmeste og måske mest åbenlyse måde at komme ud af RKI på altså kort og godt at betale gælden til låneudbyderen ud. Så snart at gælden er betalt ud og er ude af verden, vil du blive slettet fra registret – dette kan dog tage et par dage. Vær dog opmærksom på, at du sagtens kan forblive registreret for andre gældsposter – og at der umiddelbart ikke er nogen begrænsninger for, hvor mange gange en virksomhed kan registrere dig i Ribers, så længe at beløbet er over 200 kr.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det anbefales derfor at du så vidt muligt stræber efter at betale alle dine mange lån ud, så du hurtigst muligt kommer ud af Ribers. Det anbefales at du tager kontakt til din låneudbyder sådan at i sammen kan finde en god løsning på afviklingen af din nuværende gæld. Det er naturligvis i udbyderens interesse at få deres penge tilbage, altså det der svarer til et samlet kreditbeløb med de utroligt høje renter tilbage. Så de vil hellere end gerne finde en løsning der passer jer begge, når du er registreret i RKI. Det vigtigste er blot at du er åben og ærlig om din situation. Også selv om at det kan være svært at snakke om sine personlige finansielle problemer. Men det kan også være en lettelse af få lagt en slagplan for fremtiden.

Andre ting du kan gøre for at komme ud:

 • Tag et ekstra job. F.eks. i weekenden eller om aftenen og brug den ekstra indtjening på at betale de dyreste lån af først.
 • Kig på dit privatforbrug. I den periode du nedbringer dit lån, kan du måske godt undvære en ekstra tur i biografen eller restaurantbesøg.
 • Måske har du nogle møbler eller effekter du kan sælge f.eks. i den Blå Avis?
 • Måske kan du leje et værelse ud?
 • Måske er det et Netflix abonnement du ikke bruger så meget? Eller Spotify? Opsig de abonnementer du ikke bruger og betal af i stedet.

Hvilke typer af lån kan jeg få, når står i RKI?

Det anbefales ikke at du selvom udbyderen tilbyder “lån trods RKI”,medmindre at du er sikker på at du kan betale gældsposten, da du kan ende med at stifte større gæld. Så ønsker du alligevel at optage lån. Så er der visse af de danske udbydere, som giver dig mulighed for at optage de hurtige lån, mobile lån og andre former for lån med højere renter. Men der er også et andet sted hvor man kan optage et nyt lån. Som fx. Hos “Pantsat” der er en af Danmarks førende pantelåner, og hvor du kan få kontanter i hånden eller ind på din bankkonto, hvis blot du kan indlevere værdigenstande fra hjemmet, som har højere værdi end   lånebeløbet.

Hvad er det bedste lån trods RKI?

Hvis du er optaget i Ribers er der desværre ikke et ligeså stort udvalg af alle lån som udbydere kan tilbyde til dig. som hvis du ikke er optaget i RKI. Men der er steder hvor de tilbyder “lån penge trods RKI”. Det betyder dog altså, at du har langt færre lån at vælge imellem. Men netop derfor skal du så naturligvis også  finde det bedste lån for lige netop din situation. Du skal således kigge efter det lån med den laveste rente, og finde ud af hvor meget du kan låne, når du vil låne hos den enkelte låneudbyder. Hvis du står i RKI kan du som oftest maksimalt låne 50.000 kroner, men det varierer hvor mange penge der tilbydes en ansøger som er registreret i debitor registret, når vedkommende ønsker at låne penge.

Hvilke Faldgruber er der når du optager et RKI lån?

Det er klart at de fleste helst vil optage et almindeligt lån trods RKI. Men dette er desværre ikke muligt ret mange steder. Derfor er det oftest også nødvendigt at du har en medansøger eller kautionist med en sund økonomi som bisidder dig hvad angår din låneansøgning hos én af dine udvalgte låneudbydere. Og det er da også derfor at du skal være særlig opmærksom på, at det er din medansøger eller kautionist, der hæfter for det lån du optager når du står i RKI. Dermed er det altså den udvalgte person, som er ansvarlig for det lån du optager. På den måde er det også særligt meget vigtigt, at du overholder de betalings renter, som du skal betale tilbage på det optagne lån. Da det ellers kan få store økonomiske kvaler for din hjælper, hvis du ikke kan overholde aftalen.

Værd at overveje før du optager et lån når du står i RKI

 • Høje renter på lånet når du vil låne penge
 • Du har muligheden for et kviklån trods RKI
 • Du vil stå opført i lang tid hos et RKI eller debitor register
 • Du står registreret i Ribers i 5 år før du kan komme ud af RKI
 • Du modtager pengene af låneudbydere som tjener mange penge på lånet
 • Du skal betale større afdrag når du optager lånet, det er altså et dyrt lån
 • Du kan spare penge ved ikke at tage lånet
 • Normale lån er billigere, hvis det er en mulighed

Hvorfor er RKI lån så dyre?

Når du står i RKI, er du også registreret som dårlig betaler. Det betyder at det bliver en del sværer at få lån, og da du ikke har en god kredit, bliver det således dyrere at optage et lån. Låneudbyderne lukrerer på at dine muligheder er begrænsede. Derfor er det også en rigtig god forretning for dem med høje renteindtægter. Men omvendt tager låneudbyderne af RKI lån også en større chance ved at låne til personer som er opført i debitor registret. Da de er gjort bekendt med at ansøgeren   har en dårlig betalingshistorik, som gør at deres økonomiske formåen måske ikke rækker til afbetalingen af gælden hos det pågældende firma.

Kan det være farligt at tage et lån på trods af RKI?

Du skal være opmærksom på, at renterne på det lån man kan få selvom man står i RKI kan været meget højt. Ofte kan det være et SMS lån trods RKI status som du ender med at vælge. Det anbefales derfor at man tænker sig grundigt om, før der optages et lån hvis man står i RKI og altså alligevel ønsker at låne penge trods RKI. Da et kviklån trods RKI jo ikke hører til under de billigste lån. Dermed skal du altså også lave større afdrag end du måske har mulighed for. Under alle omstændigheder vil din status på den pågældende gæld blive slettet efter 5 år. Men du skylder dog stadig penge. Det står blot ikke længere anført i registret. Desuden vil du også  fortsat stå registreret hvis du har udeståender hos andre låneudbydere. Da registreringen gælder fra sag til sag, og hvor udbyderne har rettighederne, da du har valgt at tage lån hos og låne pengene hos dem, selvom du står  i RKI.  

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame