Blog indlæg

Kan jeg optage et billån hvis jeg er registreret i RKI?

I dag er der masser af muligheder for at få finansieret købet af din næste bil – uanset om du ønsker den købt ny eller brugt. Hvor det før i tiden stort set kun var muligt at få bevilliget et billån gennem banken, er der i dag flere og flere låneudbydere på nettet der tilbyder billån til private.

Er du dog registreret som dårlig betaler kan det dog være sværere at få finansiering af ny bil trods rki. Lær om mulighederne nedenfor.

Sådan fungerer billån

Ønsker du at købe en ny bil, skal du ofte selv finansiere hele eller en stor del af købesummen. Kun langt de færreste af os har råd til at betale for en ny – eller for den sags skyld brugt – bil kontant, og derfor får langt de fleste af os brug for at optage et lån til at finansiere købet.

Hvor din bank med sandsynlighed tilbyder dig en form for billån, er denne løsning ikke nødvendigvis længere den billigste. Faktisk er der flere og flere låneudbydere online der i dag satser på billån til privatpersoner – og her kan du få finansieret købet af både den nye og brugte bil i alle prisklasser.

Hvad med billån trods RKI?

Står du i RKI betyder det kort fortalt, at du er registreret som dårlig betaler – hvilket kort fortalt betyder, at du har en eller flere låneaftaler som du ikke har overholdt.

En RKI registrering er gældende i op til 5 år, hvorefter den automatisk bliver slettet – og du kan være registreret i RKI flere gange for forskellige gældsposter.

I dag er det ikke muligt at optage billån rki, og er du derfor registreret i enten RKI eller Debitorregistret, skal du selv finansiere hele købsbeløbet. Når du er slettet fra registret, kan du dog igen på lige fod med alle andre låneansøgere ansøge om et billån eller en anden lånetype på nettet.

Hvorfor kan man ikke optage billån med RKI?

Uanset hvilken type lån du er på jagt efter i Danmark, vil du hurtigt finde ud af, at der ikke er nogle lånevirksomheder der tilbyder lån til personer der er registrerede i RKI. Det skyldes simpelthen, at udbyderen ville løbe for stor en risiko ved at låne dig penge.

Udover dette, går langt de fleste låneudbydere også ind for ansvarlige låneaftaler. Da du tidligere har haft problemer med at overholde dine betalingsaftaler, kan endnu et lån derfor resultere i yderligere gæld, som kan have stor negativ indflydelse på din økonomi.

Af ovenstående grunde er det derfor ikke muligt at køb bil trods rki uden udbetaling eller optage nogen former for billån i Danmark hvis du er registreret i RKI eller debitorregistret, og du bør derfor først og fremmest fokusere på at blive gældfri inden at du prøver at optage et lån.

Hvad med andre låntyper trods RKI?

Hvor der før i tiden fandtes visse udbydere af forskellige lån der tilbød hurtig lån trods rki og andre former for lån, er det i dag ikke længere muligt at låne med en RKI registrering hængende over hovedet.

Hvis du derfor absolut står i en situation hvor du mangler penge, bliver du nødt til at forhøre din egen bank, om de ville være villige til at give dig et mindre, kortvarigt lån. En anden mulighed kunne også være et midlertidigt overtræk på din konto. Det er dog langt fra alle banker der er villige til at tilbyde disse tjenester til personer der er registrerede i RKI, så du bør forberede dig på, at din anmodning med stor sandsynlighed bliver afvist.

Hvordan bliver jeg slettet fra RKI?

Står du med et ønske om at optage et billån men er registreret i RKI, skal du altså først og fremmest fokusere på, at slettes fra registret. Dette kan du – kort fortalt – gøre på to måder.

Den første og mest optimale måde er ved at betale din eksisterende gæld ud. I så fald bliver du slettet fra registret øjeblikkeligt. Vær dog opmærksom på, at du sagtens kan være registreret i RKI flere gange på tværs af forskellige gældsposter. For at blive fuldstændig slettet fra RKI, skal du derfor sørge for, at betale alle de relevante gældsposter ud.

Hvis du ikke har mulighed for at betale din eksisterende gæld ud, har du kun mulighed for at vente indtil at din RKI registrering automatisk slettes fra registret. Alle registreringer – uanset størrelse – slettes automatisk efter maks. 5 år og du kan aldrig registreres for den samme gældspost mere end én gang. Igen er det dog vigtigt at understrege at du sagtens kan stå registreret i RKI mere end én gang.

Sammenlign de bedste billån i Danmark

Når du er slettet fra RKI, kan du naturligvis frit ansøge om et lån igen. Vælger du at finansiere købet af din næste bil gennem en udbyder på nettet fremfor gennem din bank eller bilforhandler, er det vigtigt at huske på, at markedet for låneudbydere af billån er vokset markant i løbet af de sidste par år og der er derfor flere muligheder end aldrig før.

Derfor kan det være en god idé at anvende en låneberegner til at indhente og sammenligne de enkelte tilbud, så du sikrer, at du får det billigste lån.

En låneberegner gør nemlig alt det hårde arbejde for dig ved at indhente de bedste lånetilbud baseret på dine ønsker og vilkår. Bedst af alt sparer du både tid og ressourcer ved at anvende et sammenligningsværktøj, og det er fuldstændig gratis – og når du har fundet det perfekte billån til dine behov, klikker du dig blot videre og indsender din ansøgning.

Forskellige låneudbydere med forskellige krav

Når det gælder låneudbydere der specialiserer sig i finansiering af bilkøb, er det vigtigt at bære i sinde, at det ikke er unormalt at de enkelte virksomheder kan stille forskellige krav til bilkøbet.

For eksempel er der nogle udbydere der udelukkende tilbyder lån til særlige biltyper og visse lånevirksomheder er heller ikke villige til at bevillige lån til køb af brugte biler. Derfor er det vigtigt at du under alle omstændigheder tager dig tid til at undersøge de enkelte krav før at du bruger tid på en låneansøgning om et billån online.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner