Blog indlæg

Banklån vs. Onlinelån

Går du og føler dig deprimeret over din tomme bankkonto, og ønsker at optage et lån men aner ikke hvor du skal eller kan starte? Så læs med her. I dag findes der masser af muligheder for at låne penge, uanset hvad din situation er, og om du foretrækker at låne i banken eller gennem nettet. Har du aldrig prøvet at optage et lån før, kan det dog sagtens blive lidt af en udfordring, og du bør derfor gøre dig selv en tjeneste og researche de forskellige muligheder grundigt. I dag vil vi i vores artikel hjælpe dig en smule på vej, og forhåbentligt gøre det nemmere for dig at beslutte, om du bør låne i banken eller på nettet. Læs blot med her.

I en lang periode plejede banklån at være førstevalget – hvis ikke den eneste løsning når det kom til det at låne penge. Desværre er det i dag ikke lige så nemt at låne penge gennem banken som det var en gang – og det er der mange grunde til. For det først er der finanskrisen som ramte bankerne i hele verden hårdt, og som medførte at virksomhederne blev nødt til at blive mere forsigtige med, hvem de låner penge ud til. Derudover viser statistikkerne, at flere og flere danskere har tendens til at ikke betale deres banklån tilbage – enten fordi de ikke er i stand til det, eller fordi de går ud og optager hurtige lån uden at tænke over konsekvenserne. Dette har desværre medført, at rigtig mange banker simpelthen nægter at bevillige lån medmindre du lever op til deres ofte strenge krav til dig som låner.

Ønsker du at optage et lån gennem banken, skal du forvente at det som regel er et krav at du har været kunde hos dem i en årrække og at du derudover har en god økonomi og at der er god sandsynlighed for at du betaler lånet tilbage. Ønsker du at låne et større lånebeløb, skal du også være klar over, at banken kan kræve at du stiller en vis sikkerhed for lånet – for eksempel ved at stille dine ejendele i pant.

Hvis du ikke har noget imod at låne på nettet, hvilket flere og flere danskere vælger at gøre, er det relativt nemt at komme i gang, og du finder her mange forskellige tilbud, som for eksempel gratis lån 30 dage eller andre lånetyper uden renter. Når du låner på nettet, er det heller ikke ualmindeligt at din lånevirksomhed heller aldrig kræver at du stiller dokumentation for lånet eller oplyser, hvad du skal bruge pengene til – det eneste krav til dig, er sådanset at du har en god kreditvurdering, altså ikke registreret i RKI og at de vurderer at du har økonomien til at betale lånet tilbage til tiden.

Når du låner på nettet, får du hurtigt og nemt pengene ind på din konto efter et par få dage, men du skal være opmærksom på, at renterne til tider kan være en smule højere. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvilket lån der passer bedst til dig. Held og lykke!

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner