Blog indlæg

Stående lån

Der er ikke nogen tvivl om, at der i dag findes så mange forskellige typer lån, at det måske kan være en smule svært at holde styr på. Måske går du selv og overvejer at optage et lån, men er ikke sikker på, hvilken type du bør vælge.

I dag er der ikke nogen tvivl om at kviklån og de online forbrugslån er blandt de mest populære, men når det så er sagt, dukker der oftere og oftere også de populære stående lån op, som har en hel del fordele.

Hvis du ikke er sikker på hvilken løsning du bør vælge, kigger vi nedenfor derfor nærmere på denne låntype, således at du selv kan vurdere, om et stående lån er noget for dig.

Bag om de stående lån

Heldigvis ser det dog forholdsvis nemt at forklare, hvad et stående lån egentlig er – også selvom at du ikke kender til andre låntyper. Når vi snakker om et stående lån, er der nemlig tale om et afdragsfrit lån under hele løbeperioden – altså den periode, hvori du skal betale lånet tilbage. Det betyder med andre ord også at det kun er renterne du skal bekymre dig om til dagligt, og herunder igen de almindelige omkostninger forbundet med lånet ved udløb.

På mange måder og områder kan et stående lån måske minde lidt om det klassiske afdragsfrie lån, men der er dog nogle væsentlige forskelle der gør, at lånet skiller sig ud. For eksempel vil du blandt andet opleve, at det stående lån vil forfalde fuldstændig ved lånets udløb. Når vi derimod taler om de populære afdragsfrie lån som også er gået hen og blevet mere og mere eftertragtede takket være deres store fleksibilitet, er der altså kun tale om en begrænset afdragsfri periode. Det betyder at du altså efterfølgende også skal afdrage løbende hver eneste måned.

Et stående lån som boliglån

Et stående lån er næsten altid et lån, som optages i forbindelsen med dit boligkøb. Hvor det før i tiden var normalt at optage det stående lån som et almindeligt forbrugslån, er det i dag nu altså næsten kun boliglånsmarkedet der dominerer og det er der god grund til.

Et stående lån vil have en variabel rente, hvilket er med til at sikre, at du reelt ikke kan være sikker på, om prisen på lånet ændrer sig over en længere periode. Et boliglån er som regel en langvarig løsning og kan sagtens være en finansieringsplan på over 10 år eller endnu længere – derfor kan du altså ikke være sikker på, om du i sidste ende kommer til at betale mere end hvad du først havde regnet med.

Et stående lån kan være risikabelt

Når vi taler om stående lån er det vigtigt at være opmærksom på og sætte sig ind i, at det er hele lånet der altså skal betales tilbage og indfries når det udløber – ellers bliver du tvunget til at optage endnu et nyt lån for at betale det gamle ud fuldstændigt, og det kan ende med at gå hen og blive en meget dyr fornøjelse sammenlignet med andre løsninger.

Derved er et stående lån altså også et af de mest risikable lån på markedet, da renterne i den grad kan nå at ændre sig i en længere periode – og det kan betyde, at du enten ender med et lån der er billigere eller dyrere end hvad du oprindeligt havde regnet med. Inden at du

Sørg for at tænke på fald i huspriserne

Da der altså er tale om en noget risikabel løsning, er det først og fremmest vigtigt at du sikrer dig, at du også tænker på, at der kan ske et fald i huspriserne. Hvis dette sker kan det være endnu sværere at få finansieret et nyt lån til at dække det gamle, og det kan forværre både din overordnede økonomi men også din generelle kreditværdighed, hvilket kan være med til at gøre det endnu mere besværligt at låne penge – hvad enten at du ønsker at søge på nettet eller gennem din egen bank.
Når det så er sagt, må vi selvfølgelig heller ikke glemme, at der også findes visse klare fordele ved at vælge det stående lån fremfor andre løsninger. For det første kan du glæde dig over at den overordnede løbetid normalt er en hel del kortere end ved andre boliglån og i langt de fleste tilfælde vil du også opleve at renten falder i en periode under løbetiden hvilket i sidste ende sikrer, at du får det billigste lån – men vær dog opmærksom på, at der ikke er nogen garanti for dette.

Hvem kan søge om stående lån?

I dag er det normalt mest almindeligt at man optager det stående lån gennem banken i forbindelse med køb af bolig. Når det så er sagt, er der dog også flere og flere udbydere på nettet som specialiserer sig i de stående lån og det har skabt en endnu større efterspørgsel.

Selvom at der ikke findes de store krav til dig som låntager – udover at du skal være myndig – er det naturligvis essentielt, at du har en god økonomi og at du rent faktisk har råd til at optage et stående lån. Da der er tale om et boliglån er det vigtigt at du tænker din beslutning grundigt igennem inden at du ansøger, således at du ikke kommer til at låne penge som du rent faktisk ikke har råd til at betale tilbage. Husk at du har op til 2 uger til at beslutte dig om du ønsker lånet inden at du siger ja tak og underskriver en aftale.

Da der findes flere og flere stående lån på nettet, er det også vigtigt at du bruger tid på at sammenligne dine muligheder inden at du beslutter dig. Langt de fleste udbydere lader dig ansøge om normalt via computeren men det bliver også endnu mere og mere almindeligt at lån via sms i Danmark.

Uanset hvilken udbyder du vælger og hvilket lån der passer bedst til dig, er det vigtigt at du først og fremmest tager dig tid til at sammenligne tilbuddene så du får det billigste lån.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner