Blog indlæg

Sådan sparer du flere penge i hverdagen

Ser det ekstra stramt ud med økonomien de næste par måneder og har du brug for at spare lidt flere penge for at få større finansiel frihed? Vi har her samlet et par tips der vil hjælpe dig med at spare penge i hverdagen. Du behøver naturligvis ikke at følge dem alle, men tag et kig og overvej om du kan drage nytte af dem i din hverdag.

Glem ikke dit budget

Når det drejer sig om at opnå større finansiel frihed, er det vigtigt at du ikke glemmer at udarbejde et budget. Faktisk kan dit budget blive dit vigtigste værktøj når du skal holde styr på dine forbrugsvaner og hvordan du bedst bærer dig af med at spare op. Når du udfylder dit budget, er det vigtigt at du har et klart overblik over, hvor meget du bruger på hvad. Først skal du indtaste alle dine udgifter og herefter dine indtægter. Hvis det ser ud til at du bruger mere i en enkelt kategori end du egentlig har råd til, er du nødt til at skære ned for dit forbrug eller låne penge fra en anden post.

Skær ned for dit forbrug

Der kan være mange penge at spare ved at skære ned på dit overordnede forbrug i din dagligdag. Er du vild med at få lavet manicure, kan du med fordel selv pleje dine negle hjemmefra. Lav din egen kaffe i stedet for at købe dyre cappuccinoer fra dinlokale café. I stedet for at smide overskydende mad ud, kan du med fordel fryse det ned så du har til frokost eller aftensmad en anden dag. I stedet for at købe dyre, nye bøger kan du med fordel tage på biblioteket eller besøge din lokale genbrugsbutik.

Gør det billigt hvis du skal låne

Nogle gange kan det blive nødvendigt at optage et lån på nettet eller i banken hvis din situation for nylig har ændret sig. Det er der ikke noget galt i og heldigvis er det nemmere end nogensinde at finde et lån. Det er derfor også vigtigt at du gør dig nogle overvejelser inden at du går ud og låner.

I dag findes der heldigvis masser af forskellige udbydere af lån, men det kan samtidig også gøre det sværere at vurdere, hvilken udbyder der er bedst og billigst. Hvis du derfor går og overvejer at optage et lån med lav rente 500 kr kan det som regel godt svare sig at anvende en af de mange låneberegnere som du finder kvit og frit på nettet. En låneberegner vil give dig et komplet overblik over alle relevante udbydere baseret på dine kriterier. Her vil du altså få præsenteret en omfattende liste over de bedste lånetyper til dig, og det smarte ved disse beregnere er, at de udelukkende viser dig tilbud hvor der er stor sandsynlighed for at du bliver godkendt.

Få dine gældsposter ud af verden

Hvis du tidligere har optaget lån på nettet eller i banken, kan det som regel godt betale sig at prøve at få dem ud af verden for at slippe af med de irriterende renter. Ved at betale alle dine gældsposter ud, får du ikke bare en bedre kreditvurdering, men du vi også opleve et større økonomisk overskud i hverdagen og friheden ved ikke længere at skulle bekymre dig om gæld.

Det er dog for mange i dag dog ikke muligt at betale alle sine gældsposter ud på én gang, især ikke hvis man tidligere har optaget mange lån. Hvis du står i samme situation, kan du med fordel i stedet overveje, om det kan være en idé at samle dine lån. Ved at samle dine lån bliver du naturligvis ikke gældfri, men du vil slippe for alle de irriterende renter der bliver pålagt ved hver enkel post. Derudover vil du også slippe for at bekymre dig om at skulle betale for flere låneposter. Du skal blot sørge for at opsætte en automatisk betaling på din netbank, og pengene vil herefter blive trukket hver måned.

Kig på dine månedlige abonnenter

Måske er det ikke noget som du går og tænker over i dagligdagen, men der kan faktisk være ret mange penge at spare ved at skære ned på dit antal af forskellige abonnenter. Måske har du den store TV-kanal, fibernet og adskillige abonnenter til Netflix, Spotify, Amazon Prime og lignende. Kig nøje på dit egentlige forbrug og vurder hvor meget du egentlig har brug for. Hvis du har en dyr internetpakke eller bredbåndspakke på din mobil, kan du med fordel også vælge at nedgradere, da der som regel kan være mange penge at spare.

Undersøg også gerne om der eventuelt findes et bedre tilbud på markedet – i dag findes der adskillige udbydere af tv- og telefoni pakker, og det kan derfor godt betale sig at holde sig opdateret når det gælder priser.

Spar på varme og strøm

Vi har naturligvis fuld forståelse for at du måske savner sydens sol og sommer, men det er desværre ingen undskyldning for at have 32 grader i din stue. At opvarme en bolig kan hurtigt blive dyrt, især om vinteren, men der er ingen grund til at gøre det dyrere end det egentligt er. En stuetemperatur på omkring 20 grader er som regel ideel, og det anbefales faktisk at du holder dine radiatorer kørende på bestemte tidspunkter i stedet for at tænde og slukke dem hele tiden. Dette skyldes at du får en mere konstant temperatur.

Læg penge til side hver måned

Hvis du er på et stramt budget, er der stor sandsynlighed for at du ikke har nogen egentlig nødopsparing. Dette kan dog vise sig at være stor fejl, da du på ethvert tidspunkt kan ende i en situation hvor du har brug for penge på kontoen. Vi anbefaler derfor at du skærer lidt ned på dit overordnede forbrug i hverdagen og bruger disse penge på en opsparing som enten er låst fast i din bank eller en sparegris. Husk på at pengene i din nødopsparing udelukkende bør bruges, hvis du virkelig får brug for dem.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner