Blog indlæg

Sådan låner du med NemID

Til dagligt bruger du sikkert dit pas, dit kørekort eller dit sygesikringsbevis for at bekræfte at du er den som du siger at du er. Når du begår dig online, er det desværre gået hen at blevet en hel del nemmere at stjæle andre folks identiteter, og dette er langt fra et uhørt begreb i Danmark. Da problemet begyndte at vise sig inden for landets grænset, blev NemID af samme grund etableret. Denne løsning giver de danske internetbrugere mulighed for at bekræfte deres identitet på nettet, fuldstændig trygt og sikkert. Og i dag er det også blevet et lovkrav at du skal bruge NemID når du ønsker at optage lån på nettet.

Vi vil nedenfor tage et kig på hvordan du skal bære dig an når du ansøger om et lån på nettet med dit NemID. Rigtig mange har det måske skidt med at indtaste deres følsomme oplysninger på nettet, men når du anvender din personlige signatur, kan du være sikker på at alle oplysninger er i fuldstændig trygge hænder.

Hvad går NemID ud på?

Der er stor sandsynlighed for at du allerede har et NemID og et nøglekort. For et par år tilbage blev almen post fra kommunen og det offentlige nemlig afskaffet, og det blev herefter til et krav at man logger ind på sin eBoks via NemID for at tjekke sin post. Dit NemID i sig selv består af din fødselsdato efterfuldt af dit CPR-nummer, og du får en personlig kode som du skal bruge til at logge ind med. Denne kan du dog ændre som du vil. Herudover har du også et nøglekort, som du igen skal bruge hver gang at du foretager følsom aktivitet på nettet; for eksempel når du ønsker at underskrive en lånekontrakt. Når du har brugt alle nøglerne på dit nøglekort, får du et nyt tilsendt med posten således at du aldrig løber tør.

Du kan få et nøglekort og NemID via din bank. Dog er det også muligt at ansøge om det via din kommunes hjemmeside. Der er stor sandsynlighed for at du allerede besidder et nøglekort, da det er meget få danskere som fravælger denne løsning. Det smarte ved dit NemID er, at du kun behøver et ID. Du skal altså ikke have flere forskellige brugerkonti på tværs af platforme. Uanset om du skal tjekke din NemKonto, din eBoks eller ansøge om et lån, er dit NemID det helt samme hver gang.

Sådan logger du ind med dit NemID

Før at du kan logge ind på en side via dit NemID, skal du starte med at opgive din fødselsdato efterfulgt af dit CPR-nummer. Herefter skal du indtaste din adgangskode og en tilfældig kode fra dit nøglekort. Dette er nemt at finde ud af, men bliver du i tvivl om noget er det bedst at du ringer til din bank for vejledning. Du skal derudover også passe på med at du ikke indtaster din adgangskode forkert flere gange. Dette kan resultere i at dit NemID midlertidigt bliver spærret.

Brug dit NemID til at låne penge

Før i tiden kunne det nemt tage en evighed at få bevilliget et lån. Først skulle man indsende en ansøgning og sørge for at indsende alle relevante dokumenter med. Herefter skulle man vente i dage eller måske uger på at man fik svar – typisk over et telefonopkald eller gennem posten. I dag er disse gammeldags systemer dog blevet erstattet, da lovgivningen i dag kræver at alle lånesider skal anvende NemID når brugerne låner penge. Og det er til stor fordel for dig. Når du låner penge på nettet i dag, tager det nemlig ikke mere end én dag før at pengene går ind; i hvert fald i langt de fleste tilfælde.

Når du låner med dit NemID, bekræfter du med det samme din identitet når du indsender din låneansøgning med din digitale signatur. Det betyder at du og din låneudbyder med det samme sparer en masse tid. Hvor din udbyder før i tiden skulle gennemgå alle dine dokumenter manuelt, kan de automatisk gå ind og indhente oplysninger på dig. På denne måde kan de altså på få minutter afgøre om du har en kreditvurdering der kan klare, at du kan betale lånet tilbage igen. En anden klar fordel er, at så snart at du har oprettet en brugerkonto hos din udbyder med dit NemID, gemmes denne automatisk. Det betyder i bund og grund at du ikke skal rode og tumle med dit nøglekort igen, hvis du skulle få brug for at ændre på dit lån eller ansøge om at få det forhøjet.

Sådan vælger du dit lån

Nu hvor vi har konkluderet at det er både nemt og sikkert at låne med dit NemID på nettet, vil du sikkert gerne finde ud af, hvordan du bedst bærer dig an med at komme i gang med at optage et lån. For det første er det som hovedregel essentielt at du begynder at gøre dig nogle overvejelser om, hvilket type lån du reelt har brug for samt hvor mange penge du ønsker at låne. Derudover er det vigtigt at have en klar idé om hvor meget du har mulighed for at afdrage med per måned. Af samme grund kan det altså være en god idé at udarbejde et budget, som fortæller dig præcis hvor meget du har til gode hver måned. Selvom at det kan være fristende at vælge et lån med et højt månedlig afdrag så du hurtigt bliver gældfri, er det afhængig af din situation, måske smartere at vælge et lån hvor du betaler mere i sidste ende, men med en lav månedlig ydelse.

I dag findes der et vælg af låneudbydere. Det kan derfor blive en omfattende opgave at finde ud af hvilken lånevirksomhed som du skal vælge. Vi anbefaler at du anvender vores såkaldte sammenligningsskema. Skemaet viser dig en omfattende liste over forskellige udbydere i Danmark, samt hvilken rente du kan regne med at få tilbudt. Dette er en fantastisk måde at spare dig selv en masse tid på når du skal vælge din låneudbyder.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner