Blog indlæg

Sådan får du hurtigere betalt din gæld ud

For at du kan forblive gældfri for evigt, er du nødt til at foretage ændringer i din nuværende situation. For det første er det essentielt at du ændrer din tankegang og finansielle vaner, og nogle gange kan det endda være nødvendigt at udskifte din omgangskreds. Dette kræver en hel del disciplin fra din side af og du må forberede dig på at gå på kompromis med nogle ting. Hvis du tager din gæld alvorligt og ønsker at slippe af med den én gang for alle, har vi her samlet en liste over et par punkter som du med fordel kan følge for at gøre din rejse mod en gældfri hverdag kortere. Der er ingen grund til at gå ud at kigge efter lånetilbud nu, da du på egen hånd selv kan sørge for at du slipper af med din gæld én gang for alle.

Brug mindre i dagligdagen

Som hovedregel anbefales det at du ikke bruger mere end tredive procent af din indtægt på din husleje. Hvis du bruger mere end dette, kan det være en idé at vælge en billigere bolig, enten en mindre lejlighed eller hus end hvad du har nu, eller en bolig som ligger lidt uden for byen. Du vil hurtigt opleve at dette drastisk kan skære ned på dit overordnede forbrug og give dig mere luft i budgettet.

Hvis du allerede bruger mindre end 30% af din indtægt på din indkvartering og du stadigvæk døjer med forskellige gældsposter, bliver du dog nødt til at finde andre måder at spare penge på – og dette kan du heldigvis gøre ved kun at foretage små ændringer i din dagligdag. Kig for eksempel på dine seneste indkøbskvitteringer og se om der eventuelt er mulighed for at skære ned på dit generelle forbrug. Tænk over om du overhovedet har den billigste el leverandør i dit område og hvis ikke, kan du med fordel overveje at skifte udbyder. Jo flere små ændringer du tager, jo hurtigere vil du med sikkerhed opleve at du slipper af med din gæld.

Tag endnu et job

Der er ingen tvivl om at du med sikkerhed bliver nødt til at foretage små ændringer i dagligdagen for at holde dig selv gældfri, og det kan betyde at du i en periode bliver nødt til at takke nej til din frihed og få dig et fritidsarbejde i stedet.

Heldigvis er mulighederne i dag så mange, og der er ingen der siger at du skal arbejde 80 timer om ugen. Du kan for eksempel arbejde lidt som freelancer når du befinder dig hjemme, og her stilles der ingen krav til hvor meget eller lidt du arbejder – det er altså helt op til dig selv. Derudover er det også en klar fordel at arbejde freelance, da du ikke nok med selv at kunne styre dine arbejdstider, også selv kan bestemme hvor du ønsker at arbejde – hvad enten du er på farten eller befinder dig derhjemme.

Brug færre penge på transport

Du vil sikkert blive overrasket over hvor mange penge du egentlig bruger på transport – for eksempel til og fra dit arbejde. Dette gælder især hvis du har egen bil, men selv det at tage bussen eller toget til arbejde kan også koste dig dyrt i længden. Hvis det er tilfældet og hvis du generelt godt er klar over at du bruger mange penge om måneden på din transport, kan du med fordel overveje om det er muligt at gøre det bare en smule billigere. Hvis du tager bussen til arbejdet og alligevel ikke har særlig langt, kan du med fordel overveje at gå eller cykle. Det sparer dig ikke kun penge, men er også godt for dit fysiske og psykiske helbred!

Planlæg hvad du skal spise

Der er ingen tvivl om at det kan være lækkert at bestille take-away og gå ud på restauranter, men det kan også meget hurtigt gå hen at springe dit budget. Det er derfor essentielt at planlægge alle dine måltider og snacks på forhånd, således at du kan overholde dit madbudget. Prøv gerne at udarbejde en madplan for hver eneste uge eller endda måned ad gangen. På denne måde kan du udarbejde din shopping liste baseret på hvad du skal have at spise, og du kommer derfor ikke til at bruge mere end hvad du egentligt har råd til.

Husk også at forkæle dig selv

Der er ingen tvivl om at det kræver en hel del hårdt arbejde at sørge for at du har penge at lægge til side når måneden er slut. Men selvom at det det er vigtigt at holde sig fokuseret, er det lige så vigtigt at sørge for at du forkæler dig selv engang i mellem – hvad enten det er med en månedlig biograftur, noget nyt tøj eller noget helt andet. Læg derfor gerne et par hundrede kroner til side hver måned som du kan bruge som du har lyst. Husk dog at det er vigtigt at du er realistisk, og formår at overholde dine egne grænser. Hvis ikke, kan det hurtigt gå galt og du kan ende med at bruge endnu mere end hvad du egentligt har råd til!

Sig nej tak til byturene

Det er uden tvivl unægtelig sjovt at tage i byen med vennerne hver weekend, men det kan også gøre rigtig ondt i dit budget. Hvis du konstant er omringet af personer som elsker at gå i byen eller bruge deres penge på ingenting, er der større sandsynlighed for at du også ender med at bruge mere – og denne tendens vil blive ved med at sørge for at du aldrig kommer af med din gæld. Der er ingen tvivl om at dine venner påvirker dine daglige beslutninger, og det er derfor generelt vigtigt at du omringer dig selv med mennesker som har samme finansielle mål som du har.

Det betyder ikke at du ikke kan have det sjovt mens at du arbejder mod at blive gældfri. Som vi også nævnte ovenfor er det vigtigt at du tillader dig selv en smule forkælelse engang i mellem, så længe at alt er med måde.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner