Blog indlæg

Lånetyper

I dag findes der så mange forskellige typer lån på nettet, at det kan virke som en hel og aldeles umulig opgave at prøve at vurdere, hvilket lån faktisk er bedst til ens individuelle situation. Nu kan vi nemlig ikke længere blot gå ud fra at et lån er et lån, og det er derfor vigtigt at tage sig tid til at sammenligne de mange forskellige lånetyper inden at du vælger din udbyder.

Til trods for at ansøgningsprocessen på tværs af udbydere kan virke næsten identisk, er det vigtigt at huske på at lånetyper varierer drastisk. Nedenfor tager vi derfor et nærmere kig på de forskellige typer, så du kan vurdere, hvilken løsning der passer bedst til dig.

Kviklånet er det mest populære

Kviklånet er ikke nogen ny lånetype og har efterhånden eksisteret på markedet i et stykke tid – og der er heller ikke nogen tvivl om, at dette online lån nok er det bedst populære og det er der rigtig mange gode grunde til.

I dag findes der et væld af forskellige udbydere som tilbyder kviklån og du vil derfor sikkert også bemærke, at beløbene kan variere fra et par få tusinde kroner til over en halv million. Dette er dog en god ting, da det betyder, at stort set alle kan være med uanset deres lånebehov – og hvis du på et senere tidspunkt skulle have brug for at forhøje dit eksisterende lån, er dette som regel også muligt. Dog er det vigtigt at du tjekker dette med din valgte låneudbyder inden at du beslutter dig.

Kviklånet er et af de lån, der giver dig den absolut største frihed til at låne til det, du står og mangler. Her findes nemlig ikke nogen låneudbyder der vil blande sig i, hvordan du skal bruge pengene og det betyder, at så snart de står på din konto, kan du bruge dem som du vil. Det kan være at du skal bruge dem til at finansiere købet af en ny bil eller måske trænger boligen til en større makeover. Det er helt op til dig.

Da kviklån efterhånden er gået hen og blevet mange og der findes så mange forskellige løsninger, vil du også opleve, at der findes forskellige krav til låntagere og kunder. I vores lånetyper oversigt vil du derfor både opleve at nogle udbydere stiller mange, strenge krav hvorimod andre måske blot kræver at du er myndig og har en god økonomi. Det kan altså variere fra udbyder til udbyder.

Sms lånet er dit hurtige lån

Udover ovenstående populære kviklån, findes der i vores sammenligning af typer af lån også det populære sms lån. Til trods for lånets navn, er det faktisk også fuldt ud muligt at optage lånet ved hjælp af din computer og du kan med andre ord altså låne penge med et sms lån fra både din mobiltelefon og din PC.

SMS lånet er et mindre fleksibelt lån og det er som regel ikke muligt at låne de helt store lånebeløb som ved kviklånet. Derudover kræves det også ofte, at du skal være i stand til at kunne betale pengene tilbage inden for en relativ kort tid – normalt maks. en måned. Det er altså med andre ord et lån til dig der har brug for et mindre beløb og som er i stand til at betale pengene tilbage hurtigt. Hvis dette er muligt for dig, er det dog oftest billigere at optage et sms lån.

Vær opmærksom på, at der kan tilkomme store omkostninger involveret med lånet hvis du ikke overholder den korte betalingsaftale. Sørg derfor for at sikre dig at du faktisk har råd til at låne pengene inden at du beslutter dig for et sms lån. Har du brug for længere tid til at betale lånet af på, er et kviklån med sandsynlighed den bedste løsning for dig.

RKI lån

I dag er der mange RKI-registrerede personer der drømmer om at lån 15000 trods rki lige nu, men det er desværre ikke længere muligt at optage lån på nettet, hvis du er registreret som dårlig betaler. Det skyldes, at udbyderen simpelthen løber for stor en risiko ved at låne dig penge og du kan ende med at forværre din økonomiske situation yderligere.

Hvis du dog bliver slettet på fra RKI – på den ene eller anden anden måde – er det igen fuldt ud muligt for dig at optage lån på nettet og i banken. Hvor god en rente du vil få tilbudt, afhænger dog af din overordnede kreditværdighed.

Sådan sammenligner du lån

Der findes mange flere låntyper end de 3 nævnte ovenfor. Hvis du derfor ønsker at optage et lån på nettet, er det vigtigt at du giver dig tid til at sammenligne de bedste typer så du kan være sikker på, at du vælger den bedste løsning for dig – og derved også den billigste.

Når du skal kigge på de enkelte lånetyper fordele og ulemper kan du med fordel overveje, hvad du skal låne til. Skal lånet være et forbrugslån der skal bruges på en specifik ting eller ønsker du friheden til at bruge pengene som du vil? Ønsker du en kort eller lang løbetid og har du brug for en afdragsfri periode hvor du kan få mere luft i budgettet? Har du ønske om at stille dokumentation og sikkerhed for lånet eller ønsker du at kunne låne penge uden at skulle stille dine ejendele i pant?

Der er som nævnt ovenfor altså rigtig meget at tage hensyn til når du skal vælge dit lån og din kommende låneudbyder, og det er derfor vigtigt at se dig så godt for som muligt så du også går hjem med den bedste løsning.

Vælg det billigste lån

Udover at du skal kigge på lånets løbetid og brugsformål, er det i sidste ende naturligvis vigtigt, at du vælger det billigste lån. Derfor kan det godt betale sig at sammenligne de forskellige løsninger.

I dag findes der et væld af forskellige sammenligningstjenester, der gør det hurtigt og nemt for dig at komme i gang med at finde den bedste pris på dit ønskede lån. Disse tjenester er helt gratis og 100% transparente.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner