Blog indlæg

Kontantlån

I dag findes der flere og flere udbydere – også på nettet – som tilbyder de populære kontantlån. Hvor de før i tiden var de anerkendte forbrugslån og sms lån der dominerede lånemarkedet, dukker der hele tiden nye gode lån op og et fastforrentet kontantlån kan i mange tilfælde vise sig at være en god løsning.

I dag findes der så stort et udvalg af forskellige kontantlån, hvilket også gør det en smule sværere for forbrugerne at vælge den helt rigtige løsning. Nedenfor kigger vi derfor nærmere på hvad du bør vide om kontantlån og om de er den rette låneløsning for dig eller om du i stedet bør fokusere på de let og billige forbrugslån.

Lån allerede i dag med en sammenligningstjeneste

Når du anvender en låneberegner på nettet, kan du hurtigt og nemt få det komplette overblik over relevante lån for dig og din situation. Når du er på jagt efter hurtige lån på nettet, bliver du videresendt til den enkelte bank eller låneudbyder, hvorefter du kan udfylde din låneansøgning hurtigt og uden problemer. De forskellige hjemmesider vil give dig et komplet overblik over dine muligheder, så du ikke baserer din beslutning om et lån på forkerte faktorer inden at du låner.

Krav for at blive bevilliget kontantlån

Når du ønsker at optage et kontantlån, vil du som med alle andre låntyper opleve, at der stilles visse krav til dig som låntager. De forskellige krav til dig vil variere fra udbyder til udbyder, så det kan være en god idé at sammenligne og undersøge dine muligheder før at du beslutter dig for en udbyder.

Hvis du ikke lever op til de enkelte krav til den udbyder du har søgt hos, skal du dog ikke frygte. Du kan frit vælge et andet lån hos et andet låneselskab og prøve dig frem. Jo flere ansøgninger du indsender til de forskellige lånevirksomheder, jo større chance har du derfor for at blive bevilliget et lån

Det er dog en god idé at sikre dig, at du rent faktisk går hjem med det billigste lån og derfor kan det anbefales at du først og fremmest rydder op i din økonomiske situation inden at du begynder at søge. Kontantlånsrenten og dermed også prisen på dit lån bliver normalt udregnet baseret på din overordnede kreditværdighed, og du kan derfor med sandsynlighed blive bevilliget et billigere lån hvis du har ryddet om i din økonomi.

Så hurtigt går det med et kontantlån

Når du har fundet dit ønskede lån, er det bare at gå i gang med at udfylde ansøgningen. Normal går der kun å sekunder eller op til en time inden at du får svar – og rigtig mange udbydere vil gå i gang med at udbetale dine penge med det samme.

I dag er det et krav at alle låneudbydere skal være fuldstændig transparente og det betyder også at de altid vil og skal angive samtlige omkostninger involveret med det enkelte lån. Derfor kan du hurtigt og nemt vurdere, om lånet i sidste ende faktisk er den billigste løsning for dig. Dette giver dig også mulighed for at sammenligne det indhentede tilbud med andre lån på nettet. Husk på, at blot selvom at du ansøger om et kontaktlån på nettet, forpligter du dig på ingen måde til at gennemgå låneaftalen.

Hvornår skal kontantlånet betales tilbage?

Noget som du selvfølgelig også skal bære i sinde når du optager lånet er, at det selvfølgelig skal betales tilbage igen. Derfor er det også vigtigt at du gør dig nogle ideer om, hvor lang en løbetid du ønsker på lånet. Hvis der er tale om et større lån vil du muligvis få brug for at kunne afdrage over en længere periode – muligvis endda nogle år – men hvis lånet er forholdsvis småt, kan det måske bedre betale sig at vælge et lån med en kort løbeperiode.

Din kontantlån indfrielse spiller altså en stor rolle for hvordan dit lån kommer til at påvirke dig i din dagligdag. Nogle udbydere lader dig også indfri lånet før tid uden at det kommer til at koste ekstra for dig, hvilket betyder at du kan betale lånet ud når det passer ind i din økonomi.

Muligt at låne uden dokumentation

Når du vælger at låne penge i banken, er det ganske normalt at du vil blive bedt om at stille dokumentation for lånet. Det betyder som regel at du skal indsende papirarbejde og måske endda stille pant i dine ejendele som sikkerhed. I tilfælde af at du ikke overholder en låneaftale kan din udbyder altså gå ind og gøre krav på disse ejendele, og derved løber du altså en noget større risiko ved at optage denne type lån.

Når du låner på nettet, er det dog kun i langt de færreste tilfælde et krav at du skal låne med dokumentation. Derfor kan du altså have fuldstændig ro i sindet, men det betyder dog ikke, at du kan tillade dig at misligholde en låneaftale.

Optag aldrig et lån hvis du ikke er fuldstændig sikker på, at du kan overholde låneaftalen. Det kan få store konsekvenser for din økonomi hvis du ikke betaler pengene tilbage til tiden og i værste fald kan du blive registreret i RKI. Hvis du har problemer med at få råd til et større lån, er det altid bedst at låne lidt mindre og spare det resterende beløb op. På denne måde undgår du at ende i en finansiel knibe som kan være svær at komme ud af.

Alle kan være med

En klar fordel ved at vælge at låne på nettet i stedet for at ty til almindelige banklån er, at stort set alle kan være med. Når du låner penge på nettet, stilles der nemlig i langt de fleste tilfælde kun meget få krav til dig som låntager, og det betyder at du meget nemt kan blive bevilliget et lån der er både godt og billigt. I banken skal du som regel stille både dokumentation og sikkerhed.

Så hvis det lyder fristende, kan du med fordel gå i gang med at jagte et perfekt lån på nettet. Brug gerne en sammenligningstjeneste så du får det billigste tilbud.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner