Blog indlæg

Kan jeg optage et lån uden sikkerhedsstillelse?

Vil du gerne optage et forbrugslån, men er du i tvivl om, hvorvidt du kan låne uden at stille sikkerhed for lånet? Så læs med her og få svar på dine spørgsmål. En bank eller anden låneudbyder kan fx kræve sikkerhedsstillelse, når en forbruger ønsker at låne penge. Det betyder, at låntager skal dokumentere, at han eller hun ejer aktiver, som fx en bil, båd eller sommerhus, og som dermed udgør en sikkerhed for lånet. Hvis låntager ikke kan betale lånet tilbage, så kan banken kræve, at fx bilen bliver solgt for dermed at få pengene igen.

Lån uden aktiver som sikkerhed

Men hvad gør du så, hvis du hverken ejer din egen bolig eller bil eller andre aktiver? Kan du så slet ikke låne penge? Jo, det kan du godt. Der findes nemlig mange låneudbydere på markeder, som i modsætning til de traditionelle banker ikke kræver sikkerhedsstillelse. Du finder de fleste af disse låneudbydere online, som tilbyder kviklån, sms lån eller hurtig lån uden sikkerhed, og lånebeløbet er typisk mellem 500 kr. og 25.000 kr. alt efter, hvor stort lånebehovet er. Men er det så en god idé at låne penge uden sikkerhed? Det er ikke alt her i livet, som man kan nå at spare op til selv. Nogle gange er beløbene for store til, at man kan nå at sætte penge til side hver måned til opsparing, eller der kan opstå akut behov for at låne, hvis køleskabet eller vaskemaskinen er gået i stykker, hvis ens cykel er blevet stjålet, eller hvis ens computer er brændt sammen. Henvender man sig i banken kan svaret i nogle tilfælde være tøvende eller ligefrem et nej, og det kan man ikke rigtig bruge til noget, hvis man står og skal bruge cool cash nu og her.

Find frem til billige lån uden sikkerhed

Hvis du gerne vil ansøge om et hurtig lån uden sikkerhedsstillelse, så kan du besøge en af de mange låneudbyderes hjemmeside. Her finder du meget mere information om lånene, og du kan se låneeksempler og regne på, hvor dyrt et lån vil være, alt efter om det er 3.000 kr. eller 15.000 kr. du har behov for at låne. Du kan ofte selv bestemme, hvor lang løbetiden skal være og dermed også, hvor høj den månedlige ydelse skal være. Du bør aldrig ansøge om et større lån, end du realistisk set kan afdrage igen, og derfor er det godt at lave et budget, før du går i gang med at ansøge om lån. Hvis du er på jagt efter billige lån uden sikkerhed, så vil vi anbefale, at du tjekker en eller flere af de portaler online, som sammenligner forskellige hurtig lån, kviklån og sms lån, så du kan finde frem

Undgå krav om sikkerhed og kreditvurdering

Bankerne er ofte ret strikse med at kræve sikkerhedsstillelse og kreditvurdere kunder. Det betyder, at man som kunde ofte skal stå med hatten i hånden og finde sig i, at hele ens økonomi bliver endevendt, og det kan godt tage flere uger at blive godkendt til et forbrugslån. Anderledes forholder det sig med mange af de låneudbydere, som er et alternativ til bankerne. Disse låneudbydere tilbyder lån uden sikkerhed og kreditvurdering, og ansøgningsprocessen foregår online. Det gør det nemmere for dig at ansøge, når du ikke ejer nogle aktiver. Der er nogle andre krav til låntager om, at man skal være over 18 år, have bopæl i Danmark, have fast indtægt i form af fast job, SU eller andre overførselsindkomster. Derudover må man ikke stå i RKI. Du kan sidde foran din computer derhjemme og kommunikere med låneudbyder, for al kommunikation foregår online og per e-mail, når der skal ansøges om og godkendes lån. Hele processen går meget hurtigt og kan ordnes i løbet af et par dage, hvilket er en fordel for dig, hvis du står i en situation, hvor du skal bruge pengene med det samme.

De bedste forbrugslån uden sikkerhed

Et forbrugslån uden sikkerhed vil ofte være lidt dyrere, end hvis du kan stille sikkerhed, og det skal du selvfølgelig være opmærksom på. Men du kan med fordel sammenligne lån online og indhente flere tilbud hos forskellige låneudbydere, så du først takker ja til et lån, når du har fundet det allerbilligste. Jo bedre din økonomi er, jo mere vil du som regel kunne låne, men det er stadig muligt at blive godkendt til at låne, selvom du er på SU eller dagpenge. Så længe dit budget er realistisk, og passer til hvad din økonomi kan bære, når du skal afdrage på lånet hver måned.

Lån fx 20.000 kr. uden sikkerhed

Hvis du fx ønsker at låne 20.000 kroner til en rejse, nye møbler eller elektronik, så start med at gå online og sammenligne lån 20000 uden sikkerhed. Sørg for at vælge den samme løbetid hos flere låneudbydere, og tjek så hvad lånet koster med renter og ÅOP (årlige omkostninger i procent). Når du har fundet de tre billigste, så indhent tilbud ved at udfylde låneansøgningen. Når du får låneaftalen tilsendt, kan du læse den igennem og tjekke, om du nu også har råd til det. Så underskriver du den billigste låneaftale, og så er lånet dit. Som regel kan du selv være med til at bestemme, om løbetiden skal være 1-5 år, og dermed kan du afdrage lånet i mindre bidder henover årene i dit eget tempo.

Samlelån uden sikkerhed

Det kan også være, at du ønsker at låne 20.000 kr. uden sikkerhed til at indfri flere små lån, du har. Det kaldes for et samlelån, når man optager et større lån, som har til formål at indfri flere smålån. Fordelen ved et samlelån er, at så kan du koncentrere dig om at afdrage på det ene lån, og det er ofte billigere end at skulle afdrage på flere af de små lån, som man nemt kan komme til at optage, hvis man fx låner til vaskemaskine, cykel, computer, fladskærm, en sofa eller lignende. Generelt blander låneudbyderne online sig ikke i, hvad du bruger pengene til, så længe du kan afdrage på lånet. Og uanset hvilken type forbrugslån, du er ude efter, så behøver du i mange tilfælde ikke at stille sikkerhed, så længe beløbene er under 25.000 – 30.000 kr. Nu har vi givet dig indblik i mulighederne og gode råd til, hvordan du finder frem til de billigste lån uden sikkerhed, og så er det op til dig at beslutte, hvilken løsning der er bedst for dig.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner