Blog indlæg

Kan jeg optage et lån trods gæld?

Står du i en situation, hvor du gerne optage et lån trods gæld, så er der flere muligheder. Der findes nemlig mange andre låneudbydere på markedet end bankerne. Hvis banken fx har sagt nej til at låne dig penge, fordi du har anden gæld i forvejen, så opgiv ikke. Du kan i stedet ansøge online hos én af de andre låneudbydere på markedet. Her kan du læse meget mere om, hvordan du optager et lån trods gæld, og hvordan ansøgningsprocessen foregår. Før du vælge at ansøge om et lån er det godt, at du danner dig et overblik over din økonomi ved at lave et budget, så du ved, hvor meget du har råd til at låne, og hvor meget du kan afdrage om måneden.

Samlelån – slip af med din klatgæld

Har du i tidens løb optaget små lån flere stedet til fx ny computer, vaskemaskine eller sofa, så har du det, man populært sagt kalder for ”klatgæld”. Det vil sige, at du skylder lidt penge her og der. I sådan et tilfælde kan det ofte være billigere at optage et nyt større lån – også kaldet et ”samlelån” – som er så stort, at du kan bruge det til at indfri de andre små lån med. Dermed får du din ”klatgæld” ud af verden og kan koncentrere dig om at afdrage på ét større lån om måneden. Derved kan du godt spare nogle renter, fordi små lån oftere har en højere rente, end et stort lån. Det er også mere overskueligt for dig kun at skulle afdrage kun på ét lån, og du kan nemmere skabe et overblik over din økonomi. Det er muligt at blive godkendt til et samle lån trods gæld, selvom du allerede har en del klatgæld. Det er generelt nemmere at blive godkendt til et samlelån hos en låneudbyder online end i banken, fordi banken ofte er meget striks med kreditvurdering. Når du ansøger online hos et kreditbureau skal du primært dokumentere, at du er over 18 år og har en indtægt. Du får hurtigt svar, og når du er blevet godkendt, så går der allerhøjst et par dage, før pengene står på din konto.

Lån trods RKI og Debitorregister

Befinder du dig i den uheldige situation, at du står registreret i RKI eller Debitorregistret, fordi du ikke har kunnet betale din gæld, så er det svært at låne flere penge. Der kan være flere grunde til at du er havnet i den situation. Det kan være arbejdsløshed, langtidssygdom eller andet, som vi ikke skal komme nærmere ind på her. Der findes dog låneudbydere på markedet, som alligevel låner penge ud til folk, som står i RKI eller Debitorregistret. Men det kræver en omfattende vurdering af den enkeltes økonomi, og du skal være forberedt på at betale meget høje renter, fordi kreditor gerne vil sikre sig mest muligt mod tab. Du tænker måske, at du vil optage et lån til indfrielse af rki gæld, så du kan slippe ud af RKI. Og det lyder jo som udgangspunkt som en meget god idé. Men du skal jo så også være meget realistisk omkring, at du kan betale det nye lån tilbage, som du optager, for ellers så havner du i RKI én gang til. Det bedste vil derfor være, hvis du først får afviklet din RKI-gæld ved at afdrage på den, før du forsøger om at låne nye penge. Hvis du alligevel vil forsøge dig med et lån trods debitor register eller RKI, så kan du kigge efter de låneudbydere, som har formuleringer som ”lån trods RKI” eller ”RKI ingen hindring” på deres hjemmeside. Men være forberedt på, at disse lån er markant dyrere end andre lån, og de kan være sværere at blive godkendt til.

Lån trods stor gæld

Der kan være forskellige årsager til, at du har brug for at optage et lån trods stor gæld. Måske trækkes du med en bankgæld efter en skilsmisse, men har brug for at låne til et nyt indskud til en ny lejlighed og nye møbler. Det kan også være, at du afdrager på en gæld efter en glædeligt, men dyrt bryllup, eller du har et studielån, som du ikke er færdig med at afdrage på. Men nu har du så brug for at låne flere penge til boligindretning, rejser, elektronik eller andet. Måske har din bankrådgiver sagt nej til at låne dig flere penge, eller måske ønsker du ikke selv at spørge banken. Du kan i stedet, ligesom mange andre danskere, ansøge online hos en af markedets andre låneudbydere. Du skal blot udfylde en låneansøgning og verificere dig med NemID, og så indhentes dine skatteoplysninger. Godkendelsesprocessen går meget hurtigere end i en bank, og de får svar i løbet af meget kort til – fra et par timer til højt et par dage. Du skal ikke svare på spørgsmål om, hvad pengene skal bruges til, og du kan låne helt små beløb på 500 kroner og op til mange tusinde kroner. Der findes portaler, som sammenligner priser, afdrag og ÅOP på disse lån, som ofte kaldes for kviklån, smslån eller hurtiglån. Står du i en situation, hvor du akut har brug for penge, så er det en hurtig og nem måde at låne penge på, også på trods af at du har stor gæld i forvejen.

Lån med arvet gæld

Det sker, at man arver gæld, fx hvis man overtager en ejendom efter en ægtefælles eller et andet familiemedlems død. Men kan man egentlig låne, når man har gæld, som man har arvet? Ja, det kan man godt. Man kan fx henvende sig til en af de mange låneudbydere på markedet, og så skal man udfylde en online ansøgningsskema. Kreditvurderingen er ikke nær så striks, når det gælder lån med arvet gæld, som i de traditionelle banker, og man skal ikke forklare, hvad pengene skal bruges til. Så længe man kan verificere sig med NemId og kan dokumentere en indtægt via skatteoplysninger samt ikke står i RKI, eller Debitorregistret, så er der muligheder for, at man kan blive godkendt til et lån.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner