Blog indlæg

Er kreditkort en god idé?

Du har sikkert som de fleste andre et betalingskort, som du anvender til at betale med, når du er ude at handle i fysiske butikker, til at handle online, til ferier i udlandet og til at hæve kontakter i hæveautomater. For mange opleves det meget nemmere at have et betalingskort end at bruge kontanter. Betalingskort kan enten være debitkort, hvor man ikke kan hæve mere, end der står på kortet, eller det kan være kreditkort, hvor man har mulighed for at hæve mere, end der står, og hvor man også kan have en længere betalingsfrist. Står du i en situation, hvor du har brug for penge, så kan du – i stedet for at optage et forbrugslån – vælge et kreditkort lån. Hvis du gerne vil vide mere om, hvorvidt det er en god idé at få et kreditkort, og hvilken type kreditkort, der passer bedst til dig, og om du skal vælge at få et kreditkort lån, så kan du læse med her og få et par gode råd.

Hvad er et kreditkort lån?

Eksempler på kreditkort kan være VISA, Mastercard, Diners Club, American Express eller Norwegian-kortet. Alle disse kort kan tilknyttes en kassekredit, så du har mulighed for at trække ekstra penge, når du har behov for det. Når der kommer uforudset udgifter, eller du står og skal købe mad sidst på måneden og lønnen ikke rækker. Eller hvis du har set en vinterjakke eller et par fede sko, som du bare må eje nu og her, så kan du købe på kredit ved at trække på din kassekredit på kreditkortet. Kassekreditten afdrager du på løbende, alt efter om du bruger den mere eller mindre. Selvom du har en kassekredit på 50.000 kroner, så er det kun de 2.000, som du har brugt af den, du afdrager på, og så løber der også renter på. Men set i forhold til et forbriugslån er det en nem og fleksibel ordning at have et kreditkort lån.

Hvem kan få et kreditkort?

Du kan ansøge om et kreditkort, når du er over 18 år. Et VISA-kort kan tilknyttes din lønkonto, men du kan også vælge andre typer af kort, hvor du får en kassekredit på et bestemt beløb. Kassekredittens størrelse afhænger af, hvordan din økonomi ser ud. Jo mere fornuftig, din økonomi ser ud, jo højere kassekredit kan du få. Kreditkort trods RKI kan være en udfordring, fordi mange banker og kreditkortudbydere vil smække kassen i, når de finder ud af, at du er registreret i RKI. Hvis du er så uheldig at være registreret i RKI, så kan det anbefales, at du først får lavet en afdragsordning og afviklet din nuværende gæld, før du ansøger om et kreditkort – ikke mindst for din egen skyld. For dig, som får et kreditkort med lån gælder det selvfølgelig også, at du bruger din kredit med omtanke, så du ikke ender i økonomiske vanskeligheder, og du skal også indstille dig på at afdrage på kreditten løbende.

Få kreditkort uden kreditvurdering

Går du i banken for at låne penge, så vil der ofte være en længere kreditvurderingsprocess. Ansøger du om et kreditkort online, så kan du få et kreditkort uden kreditvurdering. Der er nemlig ikke den samme strikse ansøgningsproces som i banken. Du skal først og fremmest være over 18 år, have fast indtægt og ikke stå i RKI. Når du ansøger online, verificerer du dig med NemId. Du kan sagtens have forskellige kreditkort samtidig, og du kan også have gæld. Du skal bare have et fornuftigt overblik over din økonomi og være i stand til at afdrage løbende på din kassekredit, når du bruger den. Men fordelen ved kreditkort med lån er, at pengene sjældent bliver trukket med det samme. Der kan være en betalingsfrist på 45 dage og i nogle tilfælde helt op til 60 dage.

Prepaid kreditkort

Handler du meget online, eller tager du ofte på ferie, så kan det være en ekstra fordel at anvende et Prepaid kreditkort for at undgå svindel. ‘Prepaid’ betyder forudbetalt, og når du køber et Prepaid kreditkort, så kan der fx stå 100, 300, 500, 1000 eller 1500 kroner på. Det betaler du så for med fx dit VISA kort. Med et Prepaid kreditkort i hånden kan du nemlig handle anonymt på nettet uden at oplyse de følsomme oplysninger på kreditkort som fx VISA eller Mastercard. Dermed kan du forebygge at blive et offer for netsvindel, eller hvis du handler i en butik i udlandet, så kan du undgå, at nogen tømmer hele din konto. Er uheldet ude, og du bliver svindlet, eller du mister dit Prepaid kreditkort på ferien, så kan ingen stjæle mere end det, der står på kortet. Værre står det til, hvis nogen stjæler dit VISA eller Mastercard. Så det kan absolut anbefales at bruge et Prepaid kreditkort, når man handler online, på ferie og i andre situationer, hvor man kan være bekymret for, at ens kreditkortoplysninger på fx VISA kort eller et andet kreditkort skal blive stjålet.

Hvad er fordelene ved kreditkort?

Kreditkort fordele er der mange af, og det er naturligvis også derfor, at kreditkort er så populære. Mange danskere har et VISA kort, og derudover kan du som tidligere nævnt vælge mellem en bred vifte af kreditkort som fx Mastercard, Diners Club, American Express eller Norwegian-kortet. Du kan ansøge om hvert enkelt kort online, når det passer dig, og når du bliver godkendt og får kreditkortet tilsendt, kan du straks gå i gang med at bruge det. Du kan ansøge om forskellige størrelser på kassekredit, og denne kassekredit giver dig noget mere luft i økonomien, hvilket der kan være behov for i bestemte situationer. Kreditkortene kan anvendes både til hverdag og fest, og de kan anvendes både i Danmark og over hele verden. Har du mere end ét kreditkort, er du sikker på, at du altid har adgang til penge, når du fx er ude at rejse. Det er i høj grad sikkert at anvende kreditkort – også online – og hvis du gerne vil undgå at afgive dine kreditkortoplysninger online, kan du vælge at bruge et Prepaid kreditkort. Kreditkort giver dig mere fleksibilitet i hverdagen og på rejser rundt i verden, for du har altid adgang til din kredit, uanset om du befinder dig i Danmark eller udlandet.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner