Blog indlæg

Hvad får du ud af rentefrie lån?

Vidste du, at man kan låne penge rentefrit? I bankerne og hos mange låneudbydere skal man normalt betale renter af forbrugslån, billån og boliglån, men i nogle tilfælde er det muligt at låne rentefrit. Dermed skal du kun tilbagebetale det beløb, du låner. Hvis det er første gang, du skal ud og optage et rentefrit lån, så kan du med fordel læse med her og få et indblik i, hvilken typer rentefri lån der findes, hvordan du optager et rentefrit lån, og hvad tilbagebetalingsvilkårene er.

Sådan finder du rentefri lån

Der findes flere lån på markedet som er rentefri i en kortere eller længere periode. Billige lån uden renter finder man hos forskellige låneudbydere på det finansielle marked. Låneudbyderne finder du online ved at søge på billige lån uden renter eller rentefri lån. Der findes flere sammenligningsportaler online, hvor du kan finde en liste over de forskellige låneudbydere, så du kan se, hvem der tilbyder de billigte lån eller rentefri lån. Du finder også mere information på de enkelte låneudbyderes hjemmesider, hvor der typisk også er regneeksempler, så du kan se, hvad et lån på fx 5.000 kroner vil koste.

Rentefri lån med kort tilbagebetalingsfrist

På lånemarkedet finder man forskellige lån, der går under navne som hurtig lån, sms lån eller turbo lån. Det er karakteristisk for disse lån, at man ofte låner mellem 500 – 4.000 kroner, som så skal tilbagebetales inden for 30 dage. Nogle af disse lån udbydes også som rentefri lån, hvilket betyder, at du kan låne op til 4.000 kroner i 30 dage, og så betaler du 4.000 kroner tilbage og slipper for renterne. Rentefri lån henvender sig ofte til nye kunder, som får tilbudt rentefri lån 1-3 gange. Står du i en situation, hvor du har brug for nogle hurtige penge til mad sidst på måneden, en ny computer eller skal betale en uforudset regning, så kan du med fordel optage et rentefrit lån. Du skal bare være sikker på, at du kan tilbagebetale pengene inden for 30 dage – ellers løber der renter på. Enkelte udbydere tilbyder også rentefri lån i op til 60 dage. Rentefri lån er som sagt kendetegnet ved hurtig tilbagebetaling, og derfor finder du heller ikke nogen låneudbydere, som tilbyder lån rentefrit i 12 måneder. Hvis du har brug for et større lån, som du kan afdrage på over 12, 24 eller 36 måneder, må du indstille dig på, at der vil løbe renter på, men du kan så i stedet gå efter at finde det billigste lån. Det kan du gøre ved at sammenligne priser og indhente tilbud fra forskellige låneudbydere.

Hvad er fordelene ved rentefrie lån?

Den mest åbenlyse fordel er, at du sparer penge. Du skal kun betale selve det beløb, du låner – hovedstolen – og slipper for renter og gebyrer. De penge, du ellers skulle have brugt på at betale renter, kan du i stedet bruge til andre ting eller oplevelser. En anden fordel ved det rentefrie lån er, at det hurtigt skal betales tilbage igen. Det forudsætter, at du har penge til at indfri det inden for 30-60 dage, men til gengæld slipper du for at skulle afdrage på gæld i årevis. Hvis du fx står og mangler en billig computer nu og her, kan du låne 4.000 rentefrit, købe computeren og indfri lånet igen i næste måned. Så behøver du ikke at spekulere mere på det.

Rentefri boliglån

De seneste mange år har renten på boliglån i Danmark været meget lav. Der findes realkreditinstiutter i Danmark, som tilbyder eksempelvis et 10-årigt fastforrentet boliglån, hvor renten er 0 %. Dermed kan du sikre dig selv et rentefrit boliglån – i hvert fald for en periode. Drømmer du om at købe egen bolig for første gang, eller vil du gerne flytte fra din gamle ejerbolig til en ny, så er det bestemt et tilbud, du bør overveje. For de fleste mennesker er boligen den dyreste investering, de kommer til at foretage, og derfor er det også vigtigt at vælge boliglån med omhu og finde den billigste og bedste løsning, som passer dit lånebehov og din økonomi. Online finder du mulighederne for rentefrit boliglån og kan læse mere på realkreditinstitutters hjemmesider.

Kan man låne 20.000 kroner rentefrit?

Ja, det kan man godt hos enelte låneudbydere. Størstedelen af de rentefrie lån på markedet er småbeløb, som skal tilbagebetales inden for 30 dage. Nogle få låneudbydere tilbyder, at man kan låne helt op til 20.000 kroner, men det beløb skal også tilbagebetales inden for 30 dage. Søger du online på: lån 20000 rentefrit, kan du hurtigt finde frem til disse låneudbydere. Det kan dog kun anbefales at optage et rentefrit lån på 20.000 kroner, hvis du er helt sikker på, at du kan indfri det i løbet af 30 dage. Ellers er det bedre at vælge et lån på 20.000 kroner med en billig rente, som du kan afdrage over en længere periode.

Hvem kan låne rentefrit?

Rentefrie lån henvender sig til folk, som er over 18 år. I nogle tilfælde skal man være over 20-23 år. Du skal have en fast indtægt og må ikke være registreret i RKI. Hvis du ellers har en stabil økonomi, er der gode muligheder for at låne penge, og det foregår hurtigt og nemt online. Ingen blander sig i, hvad du ønsker at bruge pengene til, så du behøver ikke at komme med nogen forklaring på, hvorfor du vil låne penge. I banken vil du ofte blive bedt om at fortælle, hvad pengene skal bruges til. Vil du gerne i gang med at ansøge om et rentefrit lån? Så skal du blot udfylde låneansøgningen på låneudbyderens hjemmeside med kontaktoplysninger, låneløb og løbetid. Du verificerer dig med NemID. Så sender du ansøgningen af sted, og du vil som regel få svar inden for 24 timer – nogen gange allerede i løbet af et par timer. Det er gratis at ansøge om lån, og du kan godt indhente lånetilbud flere steder. Godkendelsesprocessen går hurtigere end i banken, hvor kreditvurderingen ofte tager længere tid. Så snart du er godkendt til et sms lån, kviklån eller hurtig lån uden renter, får du pengene udbetalt.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner