Blog indlæg

Hvilket lån er det bedste for studerende?

Som studerende har du flere muligheder for at låne penge, selvom du er på SU. Det kan være, at du har brug for en ny computer, nye møbler, en ny cykel eller det kan være til studiebøger, som også er en udgift alle studerende har ved hver semesterstart. Det kan også være, at du ønsker at bruge penge på en skiferie sammen med vennerne, eller du står og skal bruge nyt tøj. Som studerende er det en udfordring selv at kunne spare op, når man er på SU og måske har et studiejob 5-10 timer om ugen. Du har måske gået rundt og troet, at det ikke var muligt at låne penge, fordi du ikke har så mange penge mellem hænderne, men hvis du ellers har en fornuftig økonomi og har styr på dine indtægter og udgifter og ikke står i RKI, så er det muligt at blive godkendt til lån. Vil du gerne vide meget mere om lån til studerende, så læs endelig videre og gør brug af de gode råd og tips i denne artikel.

Du skal være fyldt 18 år

Som udgangspunkt skal alle, der vil låne penge være over 18 år, dvs. være myndig. I mange år var det i bankerne, man optog lån til fx forbrug, men nu om stunder finder der mange låneudbydere, som tilbyder forbrugslån – også til studerende – og dem finder du online. Du kan fx søge på lån 18 år, og så finder du forskellige låneudbydere, hvor du kan ansøge om lån online. Du kan vælge mellem flere typer af lån som kviklån, sms lån eller hurtiglån, som vil blive beskrevet nærmere nedenfor. Det, som karakteriserer denne type lån er, at det ofte er mindre lån, dvs. mellem 500 og 15.000 kroner. Tilbagebetalingsfristen kan være alt fra 30 dage til flere år, alt efter hvilken type lån du vælger.

Hvad er fordelene ved at låne online?

Der er flere fordele ved at låne online frem for at låne i banken. Når du henvender dig i banken for at låne penge, så vil din bankrådgiver spørge dig, hvad pengene skal bruges til. Selve godkendelsesprocessen tager også længere tid, ofte mere end en uge, fordi du skal kreditvurderes. En fordel ved at låne penge online er, at du ikke behøver at fortælle, hvad pengene skal bruges til, og hvis du vælger at tage på skiferie og fyre pengene af i stedet for at købe en computer, så er det dit eget valg, som ingen blander sig i. Du kan nemt udfylde ansøgningen online og verificere dig med NemId, hvorefter du får svar inden for et døgn og nogle gange hurtigere. Når dit lån er godkendt, får du pengene udbetalt samme dag eller dagen efter, hvilket er en fordel, hvis du står akut og mangler penge.

Hvad koster det at låne penge?

Hvad lån koster afhænger af, hvor høj renten er, og jo længere tid du bruger på af afdrage på lånet, jo flere penge ender lånet med at koste. Du kan med fordel indhente flere tilbud på lån på fx 5.000 kroner hos forskellige låneudbydere, og så kan du sammenligne, hvad renterne lyder på, og hvad de årlige omkostninger er (ÅOP). Ud fra hvad de samlede omkostninger er kan du så vælge det billigste lån. Du binder dig først, når du har underskrevet låneaftalen. Det anbefales, at du udarbejder et budget, så du har overblik over din økonomi og ved, hvad du realistisk set har råd til at låne og afdrage om måneden. I nogle tilfælde kan du få sms lån, hvor du ikke skal betale renter, hvis du fx låner 500 – 1.000 kr. Aftalen er dog betinget af, at du tilbagebetaler lånet inden 30 dage. Så hvis du står i en situation, hvor du akut mangler penge, så kan et sms lån uden renter faktisk være billigere end det billigste banklån. Bare husk, at lånet skal indfries inden 30 dage – ellers løber der renter på. En god tommelfingerregel er, at du altid lægger et budget, og at du aldrig låner et større beløb end du har brug for, selvom du måske kan blive godkendt til et større beløb.

Find de bedste kviklån og sms lån?

Forskellen på kviklån og sms lån er, at kviklån ofte er lånebeløb på mellem 3.000 – 15.000 kroner med månedlige afdrag, der strækker sig over en længere periode. Sms lån er typisk lån på mellem 500 – 3.000 kroner, som skal tilbagebetales i løbet af 1-3 måneder. Hvis det er første gang, du overvejer at optage et kviklån eller sms lån, så kan det måske godt virke lidt uoverskueligt at finde frem til det kviklån eller sms lån, som passer bedst til dig. Men på nettet findes der sammenligningsportaler, hvor du får en oversigt over de forskellige låneudbydere, hvilke lån de tilbyder, og hvad renter og vilkår er. Hvis du søger på kviklån sms, så vil du hurtigt finde disse portaler. Her kan du se forskellige regneeksempler på, hvad lån vil koste, alt efter hvor stort beløbet er, og hvor lang du ønsker, at løbetiden skal være. Sammenligningsportalerne er en god indgangsvinkel til at finde frem til det rigtige lån, som passer til dine behov. Derefter kan du indhente forskellige tilbud på lån og vælge det bedste og billigste, som passer til din økonomi.

Find det billigste sms lån

Vil du gerne finde det billigste sms lån, så kan du søge på sms lån 18 år, og så kommer der forskellige muligheder frem. Sms lån er som tidligere nævnt små lån på mellem 500 – 3.000 kroner, og de skal afdrages igen hurtigt. I mange tilfælde skal et sms lån tilbagebetales inden for 30 dage, og derfor skal du selvfølgelig være sikker på, at du kan det, før du optager lånet. Men et sms lån kan være godt i en akut situation, hvor du ikke har tid til den lange godkendelsesproces i banken. Står du og mangler penge til mad sidst på måneden, eller har du andre udforudsete udgifter, kan et sms lån også være en midlertidig løsning, som du hurtigt kan tilbagebetale igen.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner