Blog indlæg

Få en perfekt kreditvurdering

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt befundet os i en situation hvor vi blev nægtet et lån. Det er ikke den bedste følelse i verden, hvis man desperat står og mangler lidt ekstra på kontoen. Selvom at det kan virke afskrækkende når computeren siger nej til din låneansøgning, er det vigtigt at man ved præcis hvordan ens kreditvurdering fungerer og hvordan de kan påvirke din ansøgning. Vi har derfor samlet nogle tips nedenfor som kan guide dig på vej til en perfekt kreditvurdering.

Hvordan bliver min kreditvurdering udregnet?

Hvordan din kreditvurdering bliver udregnet, kan variere alt efter hvilken bank du har. Det skyldes at de enkelte banker og lånevirksomheder alle sammen bruger forskellige metoder til at udregne din kreditvurdering – og de har alle sammen forskellige kreditvurdering. Generelt set kan man sige at din overordnede kreditrapport vil indeholde de basale finansielle oplysninger om dig. Den vil beskrive om du har et kredit kort, om du har gæld, om du har overholdt dine tidligere låneaftaler og om du er registreret i RKI.

Måske siger det lidt sig selv, men jo bedre en kreditvurdering du har, jo større er sandsynligheden ikke kun for at du kan få bevilliget et lån med det samme, men sandsynligheden for at du kan få et godt tilbud bliver også forbedret.

Få en perfekt kreditvurdering

Selvom at du måske har været ude for at din ansøgning om et lån på nettet eller i banken er blevet afvist på grund af at du ikke har en acceptabel kreditvurdering, behøver du ikke at lade det slå dig ud af kurs. I dag er der heldigvis en række ting som du selv kan gøre for at forbedre din kreditvurdering drastisk. Dem har vi samlet nedenfor.

Tjek din kreditvurdering

Der kan være mange grunde til at din ansøgning afvises, og før at du begynder at ansøge om et lån på nettet, kan det være en god idé først at tjekke din kreditrapport. Denne er som regel tilgængelig for dig gratis ved at kontakte banken eller ved at finde en udbyder på nettet, som giver dig adgang til din rapport såfremt at du betaler et mindre gebyr. Først og fremmest er det vigtigt at du sørger for at tjekke, at alle dine personlige oplysninger i din rapport er korrekte. Hvis du oplever fejl i din rapport eller hvis visse oplysninger skal opdateres, kontakter du blot din udbyder.

Optag kun lån på egen hånd

Hvis du tidligere har optaget et lån sammen med en partner, eller hvis du deler en bankkonto med en anden person, bliver I finansielt ”tilknyttet” hinanden. Hvis den anden person derfor har en dårlig kreditvurdering, kan den påvirke din negativt. Har du derfor brug for et lån men deler et lån eller en konto med en partner, kan det være en klar fordel at bryde denne aftale, enten ved at lukke jeres fælles konto eller betale jeres fælles lån fuldstændig tilbage så der ikke er noget der binder jer sammen. På denne måde kan du forbedre din kreditvurdering på meget kort tid.

Husk at stemme

Dette er et punkt som mange måske slet ikke skænker en tanke, men ønsker du at forbedre din kreditvurdering kan det være en fordel at stemme når der er valg. Hvorfor det? Fordi du på denne måde bekræfter din identitet og adresse. Hvis du derudover har haft det samme job og boet på den samme adresse i en længere periode, kan du også regne med at din kreditvurdering forbedres med tiden. Derudover anbefales det generelt ikke at du skifter bank, da låneudbyderne generelt foretrækker at låne ud til personer som har været kunde i den samme bank i en længere periode.

Betal dine regninger til tiden

Når du ønsker at forbedre din kreditvurdering, er det essentielt at du formår at betale dine regninger til tiden. Hvis du flere gange misser en betaling, kan det have store konsekvenser for din kreditrapport og anmærkningerne kan forblive synlige for kreditudbydere i helt op til 5 år. Efter et stykke tid, er det dog muligt at ansøge om at få sin markering fjernet. Uanset hvad, kan det være en klar fordel at automatisere sine betalinger hvis man har tendens til at glemme sine regninger til tiden. Hvis du for eksempel har 5 faste regninger som skal betales på samme tid hver måned, kan du vælge at opsætte en automatisk betaling via din netbank. På denne måde bliver beløbene trukket automatisk og det eneste du sådan set skal sørge for er, at have tilstrækkeligt med midler tilgængelige på din konto.

Betal dine eksisterende lån ud

Med en god kreditvurdering er chancen for at du bliver bevilliget et lån udbetaling samme dag en hel del højere. Dog er din ansøgning stærkere, hvis din låneudbyder kan se at du ikke har nogen eksisterende gæld. At optage et lån til at betale eksisterende gældsposter ud er sjældent nogen god idé, og vi anbefaler derfor at du fokuserer på at få din nuværende gæld helt ud af verden før at du prøver at optage et nyt lån.

Hvis du har mange eksisterende lån, kan din kreditvurdering tage skade. Alternativt kan du overveje at finde en udbyder der kan samle dine lån på dine vegne, således at det kun ser ud som om at du har et enkelt lån. Hvis muligt, kan det også være en idé at få betalt så mange af dine lån ud før at du begynder at ansøge om nye lån.

Vent med at ansøge

Hvad kun meget få danskere er klar over, er at der bliver noteret på din kreditrapport hver gang at din ansøgning afvises. Det betyder også at alle lånevirksomheder har fri adgang til at se, hvor mange ansøgninger du faktisk har indsendt inden for den seneste periode og desværre er det sådan, at jo flere låneansøgninger der er blevet afvist, jo større er chancen for at din anmodning aldrig bliver bevilliget. Kommer du derfor ud for at din ansøgning ikke bliver godkendt første gang, er det som regel bedre at vente et par uger og prøve igen.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner