Blog indlæg

Alt om RKI

RKI fylder rigtig meget i flere og flere danskeres hverdag. Registreret som i daglig tale blot bliver kaldt er RKI, er et omfattende indeks over alle dårlige betalere i Danmark og resten af Europa – virksomhedens internationale navn er også kendt som Experian. Vi vil i denne artikel tage et nærmere kig på hvad det vil sige at stå i RKI, hvordan du bliver slettet fra registret og hvilke konsekvenser det kan have for dig.

Der skal generelt ikke meget til før at man bliver registreret i RKI – dog vil det aldrig ske lige pludseligt, og du vil derfor aldrig behøve at være i tvivl om, om du skulle være registreret; du vil nemlig modtage masser af advarsler og breve på forhånd. Med andre ord sker en RKI registrering ikke bare fra den ene dag til den anden, og det er derfor vigtigt at du er god til at kommunikere med din låneudbyder hvis du skulle komme i problemer. Det er her at de fleste går i baglås, og vælger at ignorere breve og opkald fra låneudbyderen. Dette er faktisk det værste du kan gøre, da de vil se det som et tegn på, at du ikke er villig til at arbejde på at få din gæld ud af verden. Er du derimod åben omkring din situation og indgår en aftale med din låneudbyder på ny som du overholder, er der faktisk nogle virksomheder som er villige til at slette dit navn fra RKI, så længe at du overholder den nye aftale.

Når du er registreret i RKI, kan alle andre offentlige virksomheder gå ind og se hvad du er registreret for. Du kan derudover også selv holde øje med hvor mange gange du er registreret, hvem der har registreret dig og hvor stort et beløb du mangler at betale. Den bedste måde at blive slettet fra RKI, er selvfølgelig ved at betale de eksisterende gældsposter ud – på denne måde bliver din registrering slettet med det samme. Formår du dog ikke at få betalt din gældspost ud, bliver din registrering stadig slettet efter 5 år, men her er det vigtigt at huske på, at du stadig skylder penge – så selvom at du ikke længere står i RKI, er det stadig en god idé at få styr på din finansielle situation med din udbyder.

Til trods for at langt de fleste danskere lever ganske normale liv trods for at de er registreret i RKI, er det stadig visse konsekvenser. Først og fremmest er der stor sandsynlighed for at du må vinke farvel til både din kredit, benzin og kontokort, og derudover er det næsten umuligt at købe en telefon og andre varer på afbetalinger. Til trods for at visse udbydere tilbyder lån uden om rki, er det generelt også svært at få bevilliget lån hvis du er registreret i RKI, og finder du en udbyder, skal du være virkelig påpasselig med at du ikke optager nye, dyre lån som du ender med ikke at kunne betale af på. Generelt anbefales det kraftigt, at du sørger for at få din eksisterende gæld ud af verden før du optager nye lån.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner