Blog indlæg

Afdragsfrie lån i 30 år – er det muligt?

Overvejer du at optage et 30 årigt afdragsfrit lån, så læs mere her om, hvordan du kan få det, og hvilke overvejelser, du bør gøre dig i den forbindelse. Et typisk realkreditlån afdrages over en periode på 30 år, og alle boligejere har et realkreditlån, som de afdrager mere eller mindre på. Siden begyndelsen af 00’erne har det været muligt at få 30 årige realkreditlån med op til 10 års afdragsfrihed. Omkring 2013 begyndte de første afdragsfrie lån at udløbe, og så skulle der findes nye løsninger på, om boligejerne skulle igang med at afdrage på deres realkreditlån, eller om de kunne få ny afdragsfrihed. Er du én af de boligejere, hvis lån med 10 års afdragsfrihed er ved at udløbe, eller står du over for et nyt boligkøb, så læs mere om dine muligheder her. I de senere år er der kommet et nyt tilbud om 30-årige afdragsfrie lån på banen. Flere realkreditselskaber, herunder Totalkredit, tilbyder deres kunder et afdragsfrit lån, som strækker sig over 30 år. Lånet tilbydes til boligejere med en solid økonomi, som ejer hus eller lejlighed, men tilbuddet om 30 års afdragsfrie lån omfatter dog ikke fritidsboliger.

Hvad er et 30 årigt afdragsfrit lån?

Totalkredit 30 års afdragsfrihed dækker over flere typer lån, der hedder F-Kort og Rentemax. Denne type afdragsfrie lån henvender sig til boligejere, som har nok friværdi i ejerboligen til at optage lånet. Man må højst have en restgæld på 60 %, og Totalkredit forlanger desuden, at man som boligejer skal have en omsættelig formue, der svarer til minimum 25 % af boligens værdi, og mindstebeløbet er 500.000 kr. I den forbindelse kan man ikke medregne sin pensionsformue. Til gengæld kan man belåne helt op til 75 procent af den pris, som boligen er vurderet til. Lånene er rentetilpasningslån, hvilket betyder, at Totalkredits F-Kort lån har en halvårlig rentetilpasning, og Rentemax lånet har en maksimal rente, der lyder på op til 3 %, og så gælder rentebindingen i 5 eller 10 år. Bidragssatserne hos Totalkredit er på 1,4 %, hvilket er lig med 14.000 kroner om året. Når man indregner 0,15 % i kundekroner, så giver det en samlet udgift på i alt 12.500 kroner årligt.

Hvem henvender lånet sig til?

Hvem henvender et 30-årigt afdragsfrit lån sig til? Det henvender sig både til yngre boligejere, som har en stærk økonomi, og til modne boligejere der ønsker at ”spise af friværdien” i deres seniorår og når de når pensionsalderen. Et 30-årig afdragsfrit lån er nemlig velegnet til nedsparing, hvor man så at sige ”spiser” af husets friværdi. Man bør dog ansøge om at blive godkendt til et afdragsfrit lån 30 år,før man fyldet 60 år, fordi bankerne ofte skærper reglerne for, hvor meget en boligejer kan belåne sin ejendom i årene op til pensionsalderen. Så hvis du nærmer dig de 60 år – eller er yngre – og du er interesseret i at høre mere om dine muligheder for at få et 30-årig afdragsfrit boliglån, så tag kontakt til din rådgiver og hør nærmere.

Hvilke fordele er der ved et 30 årigt afdragsfrit lån?

For boligejere med en god økonomi er der mange fordele ved at optage et nyt lån med 30 års afdragsfrihed:

  • Det giver økonomisk frihed og fleksibilitet, at man fra begyndelsen af et boligkøb kan få en 30 årigt afdragsfrit lån og har mulighed for at låne op til 75 procent af den værdi, som boligen har. Hvis man på et senere tidspunkt ønsker at omlægge sine nuværende realkreditlån til et lån med 30 års afdragsfrihed, så er der mulighed for at belåne op til 60 % af boligens værdi.
  • Du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage. Fire gange om året har man mulighed for at lave en omlægning af afdragsfrie lån. Her kan man så vælge at ændre, om lånet fortsat skal være afdragsfrit, eller om man ønsker at afdrage på noget af lånet. Det foregår på den måde, at man ændrer på løbetiden af lånet, som kan være på op til 30 år.
  • Renten på det 30-årige afdragsfrie lån er som regel lavere, end et lån der har en fast rente. Renten er nemlig variabel, og hvert halve år falder eller stiger den. De danske boligejere har i mange år været begunstigede med meget lave renter på boliglån, og tendensen ser ud til at fortsætte. Hvis du alligevel er nervøs for, om renten vil stige, så kan du aftale at få et loft over renten i en periode på 5 eller 10 år.
  • Beregninger fra Totalkredit viser, at boligejere kan sidde for en ydelse på 500 kroner om måneden efter skat per lånte million, når de vælger et 30 årigt afdragsfrit lån, hvilket må siges at være meget billigt.
  • Bliv boende i din bolig som pensionist. Nogle boligejere elsker deres hus eller lejlighed så højt, at de meget nødig vil flytte derfra, men gerne vil tilbringe pensionisttilværelsen i de rammer, som er velkendte. Det bliver muligt med et 30 årigt afdragsfrit lån, fordi man kan sidde for et meget lav månedlig ydelse.

Er der nogen ulemper?

  • Hvis den nuværende ekstremt lave rente pludselig begynder at stige, så vil ydelsen tilsvarende stige. Ifølge Totalkredits egne beregninger, så vil den månedlige ydelse stige fra 500 kroner per lånte million til 1.500-1.800 kroner per måned efter skat. Men boligejere med en solid økonomi vil være rustet til at kunne klare den stigning.
  • Hvis der skulle ske det, at din bolig falder markant i værdi, så kan Totalkredit bede dig om at begynde at afdraget på dit 30 årigt afdragsfrie lån. Det er dog heldigvis længe siden, at der har været en stor krise på boligmarkedet, og mange boliger – især i de større byer – er steget markant i værdi over den seneste årrække.

Hvis du gerne vil vide mere

Hvis du ønsker mere information om lån med 30 års afdragsfrihed, kan du kontakte din rådgiver, som kan foretage en kreditvurdering og fortælle dig, om din økonomi er solid nok til, at du kan blive godkendt til et 30 årigt lån med afdragsfrihed. Et 30 årigt afdragsfrit lån giver dig luft i økonomien til at gøre de andre ting, du drømmer om her i livet, som eksempelvis at rejse eller bruge penge på at indrette din bolig med flot interiør. Det kan også være, at du drømmer om en god senior- og pensionisttilværelse i din bolig, og det er der rig mulighed for med et afdragsfrit lån i op til 30 år.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner