Blog indlæg

Kan jeg optage et lån, hvis jeg er 18 år gammel?

Mange unge drømmer om at studere eller rejse, og der er ofte også en del udgifter forbundet med at flytte hjemmefra, som kræver, at man har penge på bankkontoen. Uanset om du har en fed børneopsparing med hjemmefra, eller du har forældre, som støtter dig økonomisk, eller du selv har et fritidsjob, hvor du tjener penge, så kan der alligevel opstå situationer, hvor du har brug for at låne penge hos en låneudbyder. Nu om stunder findes der mange låneudbydere på markedet, som tilbyder lån til dig, som er fyldt 18 år. Du har måske hørt om kviklån eller sms-lån, og hvis ikke, så får du chancen nu. I denne artikel vil vi forklare dig, hvad disse lån er, og hvordan det er muligt at blive godkendt til et lån. På den måde vil du være bedre klædt på til at træffe det rigtig valg, som passer bedst til dig.

Hvad er kviklån og sms lån?

Kviklån og sms lån er karakteriseret ved at være mindre lånebeløb som eksempelvis 500 kr. – 15.000 kr., som du kan ansøge om online, og når du bliver godkendt, så sker udbetalingen i løbet af få dage. Man skal være over 18 år for at optage et kviklån eller sms lån, og i nogle tilfælde kræver låneudbyderen, at man er 21 år. Men her vil vi koncentrere os om de kviklån og sms lån, som du kan optage fra du er fyldt 18 år. Når du skal finde det lån, som passer bedst til dig, så kan du fx lave en online-søgning, der hedder: kviklån 18 år eller sms lån 18 år, og så vil du kunne finde forskellige kreditbureauer, som udbyder denne type lån. Du finder også nemt sammenligningsportaler, hvor du kan sammenligne lånene og se, hvor store beløb du kan låne, og hvor store afdragene skal være, alt efter hvor lang løbetiden på lånet er. Noget af det, som adskiller kviklån og sms lån fra traditionelle forbrugslån i banken, er, at løbetiden er kortere. Du kan også se, hvor høj ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) er for at finde frem til, hvad du i alt skal betale i omkostninger for lånet.

Kan du låne penge som studerende?

Selvom danske studerene kan få SU under deres uddannelse, så er beløbet sjældent stort nok til, at de kan klare sig for det alene. Det er selvfølgelig en mulighed at have et studiejob og tjene penge, men der kan være perioder, hvor man er presset af eksaminer og bare har brug for, at der går nogle penge ind på ens konto, så man kan få tingene til at løbe rundt. Det kan også være, at man har brug for en ny computer, og i disse tilfælde kan et kviklån eller sms lån være en god løsning. Du kan sagtens blive godkendt til et lån, selvom du er studerende. Du skal blot gå ind på låneudbyderens side og udfylde ansøgningsskemaet. Dernæst skal du verificere dig med NemID, og så indhenter låneudbyder dine skatteoplysninger. Hvis du stå i RKI, kan du ikke låne penge. Men ellers er der gode chancer for at blive godkendt. Godkendelsesprocessen sker hurtigt, og pengene bliver udbetalt til din konto i løbet af få dage. Hos nogle kreditbureauer er det nemmere at blive godkendt end hos andre, men du kan fx lave en søgning, der hedder lån 18 år uden indkomst, og så vil der dukke forskellige låneudbydere frem hos hvem, du kan ansøge om kviklån eller sms lån.

Nogle kviklån og sms lån er rentefrie de første måneder

Nogle låneudbydere tilbyder deres kunder kviklån eller sms lå, som er rentefrie de første måneder. Det betyder, at du fx kan låne 500 eller 1000 kr., som er rentefrie, hvis blot du betaler beløbet tilbage igen, inden der er gået 30 dage. I nogle tilfælde kan det også være 2 eller 3 måneder, at beløbet er rentefrit. Så står du sidst på måneden og mangler 500 – 1000 kroner til mad, så kan du hurtigt få kontanter ind på kontoen ved at ansøge om denne type lån. Du skal dog være opmærksom på, om du er i stand til at betale tilbage inden for den korte tidsfrist, for ellers løber der renter på, og disse renter er højere end normale bankrenter.

Lån penge uden kreditvurdering

Det er nemmere at låne penge hos en låneudbyder online end i din lokale bank. Det skyldes, at låneudbyderne ikke kreditvurderer dig, som banken gør. Låneudbyderne tjekker primært, om du står i RKI eller Debitorregisteret, og hvis du gør det, så er det svært at låne. Men hvis du ellers har et job, på SU eller kontanthjælp, så er det faktisk muligt at blive godkendt til lån uden kreditvurdering. For din egen skyld bør du altid lave et budget, så du har overblik over din økonomi og sikrer dig, at du kan afdrage den månedlige ydelse på lånet, før du underskriver en låneaftale. Du kan også altid indhente flere tilbud på lån ved at søge online på lån penge uden kreditvurdering 18 år. Så kan du sammenligne og vælge det billigste lån. Søger du om rentefrie lån, så husk, at du skal tilbagebetale beløbet igen inden for 1-3 måneder.

Lån penge uden sikkerhed

Det er de færreste 18-årige som ejer egen bil eller bolig, og som på den måde kan stille sikkerhed for et lån. Men hos låneudbydere online kan du god blive godkendt til lån uden at stille sikkerhed. Der er dog nogle andre krav, som du skal opfylde. Du skal have et fast job og kunne fremvise lønsedler. Nogle låneudbydere kræver, at du har en årsindkomst over et bestemt beløb, imens andre blot har et krav om, at du er i fast arbejde. Derudover må du ikke stå i RKI eller Debitorregisteret. Lav følgende søgning: Lån 18 år uden sikkerhed. Så finder du hurtigt frem til relevante låneudbydere online. Når du har valgt én af dem, tager det kun et par minutter at udfylde låneansøgningen, og når du verificerer dig med NemID, så indhenter låneudbyderen dine skatteoplysninger hos Skat. Så du behøver ikke at vedhæfte kopier af lønsedler til din ansøgning. Det hele klares nemt online, og du får svar i løbet af ganske kort tid, nogle gange inden for få timer.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner